На Буковині через кордон пропущено майже 3 мільйони осіб та 850 тисяч транспортних засобів

Загалом за 11 місяців 2012 року на ділянці Чернівецького прикордонного загону у встановленому порядку через кордон пропущено майже 3 мільйони осіб та 850 тисяч транспортних засобів.

Під час перетину державного кордону в пунктах пропуску виявлено 369 осіб, які використовували підроблені, чужі або недійсні паспортні документи. За цей же період охоронцями кордону затримано 12 незаконних мігрантів, відмовлено в пропуску через кордон 188 потенційним незаконним мігрантам, затримано 116 осіб за незаконне перетинання державного кордону України, ще 318 осіб – за порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску.

Окрім цього, персоналом загону притягнуто до відповідальності 337 осіб за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, складено 893 протоколи про адміністративні правопорушення та застосовано штрафних санкцій на загальну суму понад 367 тис. гривень.

Також за звітній період прикордонниками вилучено 25 одиниць зброї та 47 штук боєприпасів, більше 3 кілограмів психотропних лікарських засобів та майже 1,5 кілограма наркотичних речовин, виявлено 5 автомобілів з підробленими документами, затримано 1 автомобіль, що знаходився у розшуку та понад 85 транспортних засобів, які використовувались як засіб незаконного переміщення товарів.

Буковинськими прикордонниками в ході здійснення заходів з попередження незаконного переміщення товарів та вантажів через державний кордон було додатково направлено до державного бюджету понад 15 млн. гривень.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata