Свободівці заявляють про «козацький» план прихватизації Новодністровського пляжу\”

Свободівці заявляють про «козацький» план прихватизації Новодністровського пляжу"

\”Після підвищення мешканцям Новодністровська тарифів на водопостачання до 15 гривень за кубометр, влада вирішила ще трохи «покращити» життя енергетикам. 25 грудня на другому пленарному засіданні 14 сесії VI скликання рішенням депутатів обласної ради на баланс Сокирянського району у міста Новодністровськ можуть незаконно забрати більше 100 гектарів берегової смуги. Це територія, на якій знаходиться міський пляж де місцеві мешканці та гості міста донедавна ще вільно відпочивали\”. Про це йдеться у заяві ЧОО ВО \”Свобода\”.

Саме щодо недопустимості передачі земель міста Новодністровськ в підпорядкування с. Ожеве Сокирянського району 6 грудня була скликана позачергова сесія Новодністровської міської ради.

Невдоволення новодністровців викликане через свавілля Сокирянської районної та Чернівецької обласної адміністрації. 3 грудня на сайті Чернівецької обласної ради розміщено проект рішення «Про погодження проектів землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності (за межами населених пунктів) територіальних громад села Волошкове Волошківської сільської ради, села Ожеве Ожівської сільської ради та сіл Михалкове, Непоротове, Галиця Михалківської сільської ради Сокирянського району і територіальної громади села Багна Багнянської сільської ради Вижницького району». Новодністровці переконані, через сесію обласної ради намагаються пропхнути рішення за яким у міста забирається єдине місце літнього відпочинку.

Новодністровські депутати звернулися до Папієва, Гайничеру, голів профільних комісій з проханням відтермінувати розгляд цього питання, адже воно містить пункт, який безпосередньо може незаконно передати землі берегової частини міста Новодністровськ (близько 100 гектарів) у власність с. Ожево.

Незаконність цього рішення полягає ще й у тому, що до створення міста Новодністровськ, ці землі не належали до села Ожево. Згідно постанови Верховної Ради України від 05.05.1996р. №161/96-ВР «Про затвердження меж Новодністровська» Ожівська сільська рада не межує з м. Новодністровськ у північно-східній частині, саме там, де розміщено пляж. У цій частині межа міста проходить по березі річки Дністер і земельна частина залежить від рівня води. Крім того, до створення міста ця берегова смуга лежала в межах села Ломачинці. Впродовж майже 20-ти років громада міста, трудові колективи, учнівська та студентська молодь доклали багато зусиль до впорядкування прибережної смуги, створивши належні умови для відпочинку новодністровців та гостей міста.

«У Сокирянському районі за останні роки прибережна смуга, в протизаконний спосіб або приватизована, або передана в довготривалу оренду. Вільно відпочивати на березі Дністра в Сокирянському районі громадянам майже не можливо. Не виключено, що поки що незмінний керівник виконавчої влади в Сокирянському районі Василь Козак марить бути повним монополістом на прихватизацію берегової смуги не лише у Сокирянському районі та місті Новодністровськ, але й далі…. Ці «наполеонівсько-козацькі» плани не вважає за потрібне гамувати голова облдержадміністрації Михайло Папієв. Напевно в подяку за напрочуд «вдалу» роботу під час виборчої кампанії», – коментуючи цю ситуацію зазначає депутат Чернівецької обласної ради від ВО «Свобода», голова постійної комісії облради з питань праці та соціального захисту населення Віталій Мельничук.

Він закликав депутатів Чернівецької обласної ради бути свідомими того вибору, який, через ніби незначуще рішення, може кардинально змінити життя десятків тисяч людей та дозволити вкрасти від громади Новодністровська єдине законне місце відпочинку та дозвілля. Депутати обласної ради зобов’язані прийняти єдино правильне рішення та спрямувати це питання на довивчення, адже рішення сесії Сокирянської райради на вказане розмежування земель державної та комунальної власності викликає чимало запитань.

«Не допускаймо можливість суспільних протистоянь через непродумані та незаконні рішення рад різних рівнів, які спровоковані одноосібними забаганками місцевих князьків. Будьмо відповідальні перед громадою, та разом будуймо громадянське суспільство в Україні», – закликав Віталій Мельничук.\”

peredplata