На Буковині створено обласну тристоронню соціально-економічну раду

Для забезпечення ведення соціального діалогу на обласному рівні розпорядженням голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва створено обласну тристоронню соціально-економічну раду. Згідно з розпорядженням, у склад Ради входить двадцять сім членів, які виконують свої обов’язки на громадських засадах.

У Раді збалансоване представництво: дев’ять членів профспілкової сторони, делегованих репрезентативними профспілками та їх об’єднаннями, дев’ять членів – сторони роботодавців, делегованих репрезентативними організаціями роботодавців та їх об’єднаннями, та ще дев’ять членів –сторони органів виконавчої влади.

Також розпорядженням утворено секретаріат Ради, до складу якого входять по одному представнику від кожної сторони соціального діалогу, а також затверджено положення про Раду.

Відповідно до Положення, обласна тристороння соціально-економічна рада є постійно діючим узгоджувальним, консультативним та дорадчим органом, що утворюється з представників Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної ради, Федерації роботодавців Чернівецької області та Чернівецької обласної ради профспілок за спільним рішенням сторін для ведення соціального діалогу в Чернівецькій області.

Основні завдання Ради – вироблення консолідованої позиції сторін соціального діалогу щодо економічного і соціального розвитку трудового потенціалу в області, підготовка та надання узгоджених пропозицій і рекомендацій місцевим органам виконавчої влади і місцевого самоврядування з питань формування та реалізації в області державної, економічної та соціальної політики, регулювання економічних, соціальних і трудових відносин та шляхів подальшого їх розвитку.

Рада, відповідно до її компетенції, вивчає та аналізує стан економічного та соціального розвитку області, виробляє та надає місцевим органам виконавчої влади, місцевого самоврядування рекомендації щодо його оптимізації, погоджує плани соціально-економічного розвитку та заходи відповідних регіональних програм.

Строк повноважень членів ради становить шість років.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata