В 2012 році покупцям повернуто понад 300 тис. грн за неякісну продукцію

Як повідомляє інспекція з питань захисту прав споживачів у Чернівецькій області, упродовж 2012 року інспекцією проведено 325 перевірок дотримання законодавства про захист прав споживачів, в тому числі 216 планових та 109 позапланових. В ході контрольних заходів перевірено якість товарів, робіт, послуг на суму 4386,1 тис. грн., забраковано та знято з реалізації продукції на 527,5 тис. грн.

За результатами перевірок видано 226 приписів про припинення порушень прав споживачів, тимчасово припинено виробництво, відвантаження, реалізацію, продаж товарів, робіт, послуг в 262випадках, а заборонено продаж товарів, виконання робіт, надання послуг в 151 випадку, попереджено 1456 різного виду порушень законодавства про захист прав споживачів, притягнуто до адміністративної відповідальності 220 осіб.

Як повідомляє інспекція, серед виявлених порушень – відсутність своєчасної та повної інформації про товар у 959 випадках, продаж товарів, робіт, послуг, які не відповідають вимогам нормативних документів – у 392 випадках, продаж товарів без відповідних супровідних документів – у 79 випадках, продаж товарів без видачі розрахункового документа у 14 випадках, обман покупців і замовників – у 8 випадках та інші.

Також з метою недопущення до продажу неякісної продукції інспекцією забраковано та знято з реалізації ряд продовольчих та непродовольчих товарів, зокрема: хлібобулочних та кондитерських виробів, цукру, алкогольних напоїв, продукції громадського харчування, м’ясної, рибної та плодоовочевої продукції, а також швейних та трикотажних виробів, взуття, електропобутових товарів, посуду, парфумерно-косметичних товарів, іграшок, меблів, нафтопродуктів.

У 2012 році інспекція отримала 345 скарг та звернень споживачів – 169 звернень стосувались якості непродовольчих товарів, 106 – якості послуг, 53 – якості продовольчих товарів. За сприяння інспекції з питань захисту прав споживачів покупцям повернуто 309,1 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata