На Буковині туристичні послуги надають 33 туроператори

Сьогодні на Буковині туристичні послуги надають 33 туроператори та 85 туристичних агентів, також діє 112 сільських приватних садиб – це майже на 10% більше, ніж було на початку минулого року. Найбільше садиб «зеленого» туризму розташовано у Вижницькому, Путильському та Хотинському районах. Для залучення потенційних власників до сільського туризму спільно з обласним громадсько-молодіжним екологічним об’єднанням «Буквиця» на території області упродовж минулого року проведено 11 семінарів з питань розвитку сільського «зеленого» туризму в краї.

Про це повідомляє прес-служба ОДА. За 2012 рік на території області організовано та проведено ряд заходів з популяризації Буковини як туристичного краю, серед них: ІІ фольклорно-етнографічний фестиваль Маланок, І Міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Середньовічний Хотин», І «Фестиваль березового соку», спортивно-туристичний фестиваль «Буковинські звитяги», VIII Буковинський туристичний ярмарок, екотуристичний наметовий табір «Букова», ознайомлювальний рафтинг-тур до Дня незалежності України, XIIфольклорно-етнографічний гуцульський фестиваль-ярмарок «Захарецький гарчик».

Торік буковинська делегація брала участь в 5 виставках міжнародного та загальнодержавного значення, а саме: XVIII Міжнародному ярмарку туристичних регіонів «На стику культур», який відбувся в м. Лодзь у Польщі, ІV Західноукраїнській туристичній виставці-фестивалі у м. Тернопіль, XVIIІ Міжнародній виставці UITT\’2012: «Україна – Подорожі та туризм» таXIXМіжнародному туристичному салоні «Україна’2012», які проходили в м. Київ, ІІ туристичному ярмарку Буковини Сучавського повіту. Туристичний потенціал області був представлений під час проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 в Європейському селищі у м. Київ.

За минулий рік видано 7 видів промоційної літератури, яка розкриває туристичні можливості Буковини. З метою популяризації туристичного потенціалу Чернівецької області інформація про наш край була розміщена у рекламно-інформаційному довіднику «Туризм в Україні». З цією ж ціллю наразі активно ведетьсяробота щодо представлення туристичного потенціалу області на Міжнародній туристичній виставці «INB-2013», яка відбудеться у Німеччині в Берліні з 6 по 10 березня цього року, та ХІХ Міжнародній виставці UITT\’2013: «Україна — Подорожі та туризм», яка проходитиме в Києві з 27 по 29 березня\”.

peredplata