Буковинські рятувальники застерігають громадян не виходити на кригу

Буковинські рятувальники застерігають громадян не виходити на кригуУ зв’язку з підвищенням температури на території Чернівецької області, крига на водоймах області не є міцною. Однак це не лякає любителів зимової рибалки, які проводять свій вільний час за улюбленим заняттям. З метою запобігання виникнення нещасних випадків під час відпочинку на кризі, потрібно дотримуватися наступних правил.

Пам’ятайте, що відпочивати на кризі можна лише тоді, коли ви впевнені у його міцності. Для цього можна взяти довгу палицю, за допомогою якої можна випробувати товщину криги. Обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу – під снігом лід завжди тонший. Можна визначити наскільки безпечним є лід: для одного пішоходу товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 сантиметрів (масове катання – 25 сантиметрів). Не пробивайте багато лунок одна біля одної. Відстань між ними не повинна бути меншою ніж 5-6 м, а самі лунки слід пробивати у шахматному порядку. Не можна збиратися великими групами в одному місці. Завжди потрібно мати під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 метрів. Запам’ятайте, що небезпечно виходити на лід у стані алкогольного сп\’яніння, внаслідок чого люди неадекватно реагують на небезпеку й у випадку надзвичайної події стають безпомічними.

Багато-хто воліє ловити рибу взимку навіть більше, ніж в інші пори року. Для професіоналів-рибалок це можливість показати себе в справі, виявити спритність і вправність, адже перехитрити рибу під льодом набагато важче, ніж у відкритій воді. Єдине – хочеться, щоб риболовля не призводила до загибелі людей. Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області звертається до мешканців краю. Шановні громадяни! Відпочивати на кризі чи ні – це особистий вибір кожної людини, проте пам’ятайте, жодне хобі чи улюблена звичка не вартують того аби для цього піддавати ризику власне життя!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata