Чернівецька газета \”Час\” тріщить по швах

Чернівецька газета "Час" тріщить по швахЩе восени по вулиці Руській навпроти редакції газети «Час» міські РЕМівці прокладали через дорогу кабель. Кабель проклали, яму в півметра завширшки упоперек всієї проїжджої частини легенько ґрунтом притрусили. За кілька днів важкий транспорт, тролейбуси та маршрутки ту яму розбили, і щоразу, проїжджаючи повз редакцію, спричиняють такі вібрації, наче 5-бальний землетрус. Внаслідок цього у приміщенні редакції вже з’явились тріщини на стелях.

І коли вже терпіти не стало сил, ми вирішили дізнатися, хто ж це руйнує «Час». Спершу звернулися до МіськШЕПу. Адже саме вони відповідають за стан дорожнього покриття. Та там нам сказали, що у них дійсно є договір з Чернівецьким РЕМом, відповідно до якого дорожники мають відновити покриття після виконаних робіт. Однак, як переконують у МіськШЕПі, РЕМівці їм боргують вже 140 тисяч гривень за інші виконані роботи. І допоки ті не розрахуються, відновлення покриття по вулиці Руській не буде. Така сама ситуація з боргами і у «Чернівціводоканалу».

«Чернівціобленерго» від проблеми дистанціювалось, хоч міськРЕМ є їхньою структурою.

Зв’язались ми з РЕМом. Агресивно налаштований головний інженер цієї організації сказав, що роботи із заміни кабелю виконували не вони, а підрядники. На наші зауваги стосовно того, що від вібрацій у нас вже стіни тріскають, посадовець не реагував. Отож ті люди, від яких залежить відновлення дорожнього покриття, просто почали переводити стрілки один на одного. Жодним чином не переймаючись тим, що внаслідок їхньої безвідповідальності та бездіяльності у старій частині міста руйнуються будинки, чутливі до таких випробувань.

Тоді ми звернулись до Першторавневої райради, аби там нашій біді зарадили. В управлінні житлово-комунального господарства нас запевнили, що за тим всім повинна пильнувати екологічна інспекція. І їй уже все повідомили. Та листом зобов’язала РЕМ робити регулярну підсипку ями. А коли дозволятимуть погодні умови, вони мають замінити асфальтове покриття дороги в тій ділянці.

Спершу яму таки підсипали. Однак за два тижні після нашої розмови з усіма чиновниками віз і досі там. Яма не підсипана. Від вібрацій стіни тріщать.
Поки чиновники чекають гарної погоди, редакція «Часу» руйнується. Ганьба!

Ось до чого призводить безгосподарність чиновників:

Чернівецька газета "Час" тріщить по швах
Чернівецька газета "Час" тріщить по швах

Ось ця яма на Руській (вже хоч трохи підсипана) станом на 1 березня 2013 року:

Чернівецька газета "Час" тріщить по швах

peredplata