18 чернівчан вже прозвітували про доходи в електронному вигляді

Новим сервісом від податкової служби – подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді вже скористались 18 чернівчан.
Більшість декларантів нашого міста надає перевагу паперовому звітуванню, але радує той факт, що громадяни починають користуватися сучасними електронними послугами.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року подання декларації в електронній формі в режимі реального часу (on-line) через Інформаційний портал органів ДПС України стало можливим завдяки електронному сервісу „Електронний кабінет платника податків”.

Аби подати податкову декларацію засобами електронної пошти, громадянину, насамперед, необхідно звернутися до представництва Акредитованого центру сертифікації ключів та безкоштовно отримати електронний цифровий підпис. Нагадаємо, що у м. Чернівцях представництво Центру розміщено в центрі обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернівцях за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200-А, каб. №110.

Після отримання електронного ключа, потрібно завантажити з сайта Акредитованого центру сертифікації ключів програмне забезпечення – „Програмний комплекс користувача ЦСК”. Потім за допомогою інструкції користувача встановити його на персональному комп’ютері та виконати необхідні налаштування.
Наступні дії – відкриття в Інтернеті веб-сторінки „Електронний кабінет платника податків” та авторизація за допомогою особистого електронного ключа. Відтак, роботу в електронному кабінеті щодо заповнення та подання податкової декларації про доходи можна розпочинати.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує громадян декларувати доходи в електронному вигляді та звертає увагу, що капманія декларування доходів завершується 1 травня.

Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata