Органами державної виконавчої служби краю завершено виконавчих проваджень на суму понад 1 млрд. гривень

Як повідомляє державна виконавча служба Чернівецької області, упродовж минулого року виконанню підлягали 159 тис. 875 виконавчих документів, що на 53 тис. 18 виконавчих документів менше ніж у попередньому році. За звітний період державними виконавцями завершено провадженням щодо 100 тис. 498 виконавчих документів, що становить 62,9% від загальної кількості виконавчих документів, які підлягали виконанню.

Також торік фактично виконано 46 тис. 787 виконавчих документів, що становить 29,3% від загальної кількості виконавчих документів, які підлягали виконанню.

Аналіз стягнень за виконавчими документами на користь громадян та юридичних осіб всіх форм власності свідчить про те, що у 2012 році фактично підлягало виконанню документів на понад 2,4 млрд. гривень. Так, упродовж звітного періоду органами державної виконавчої служби області завершено виконавчих проваджень на суму понад 1 млрд. гривень, що становить 41,7% від суми, що підлягала стягненню.

За інформацією державної виконавчої служби краю, основними причинами невиконання рішень є відсутність у боржників майна, на яке за законом можливо звернути стягнення, не авансування витрат на проведення виконавчих дій з боку стягувача, відсутність коштів на рахунках боржників, перебування майна боржників у банківській або податковій заставах та неможливість визначення майна, на яке можливо звернути стягнення, через неоформлене правонаступництво боржника, відсутність бухгалтерської документації на майно боржника та відсутність документів, що характеризують об’єкт нерухомості.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata