У Чернівцях, аби могла проїхати \”швидка\”, довелось викликати ДАІ

Проблема паркування автомобільного транспорту у Чернівцях набуває дедалі гострішого характеру. Випадок, який трапився на перехресті вулиць Кобилянської і Кафедральної свідчить про те, що служби швидкого реагування у місті не лише зустрічаються з труднощами в роботі, але іноді стають навіть заручниками ситуацій.

Цього разу працівникам ДАІ довелось «визволяти» заблоковану іномаркою карету швидкої допомоги. З профілактичною метою на місце події була запрошена творча група телеканалу «Місто».

«Виття сирен біля перехрестя Кобилянської та Кафедральної,— розповідає журналіст Олександр Хмель,—чули всі перехожі, окрім водія іномарки… Попри заборонні знаки вранці він припаркував свого автомобіля прямо на в’їзді до «Панської»і пішов у справах. Через декілька хвилин із вулиці Кобилянської виїжджала «швидка», яку викликали до маленької дитини, аби негайно відвезти до лікарні».

—Заїхали ми, а вже виїхати немає як, — розпачливо говорить водій «швидкої» Іван Головрек, — усе, заблоковано. Тут таксисти сказали, що ця машина до вечора стоятиме… Ото ж, толку немає ніякого…

Таким чином,автомобіль швидкої медичної допомоги був виключений з переліку діючих більше години. Для лікарів це вже не перший такий випадок.У цій ситуації хвору дитину до лікарні довелося доправляти батькові власним транспортом. Лікарі також їхали слідом на таксі…

—Тут постійно багато таксистів, інших машин,— говорить батько хворої дитини Микола Цуркан.— Дитина хвора, не важливо, чи моя, могла би бути й інша. А якщо б не було таксі?.. А якщо йдеться про людей,які не можуть пересуватися?..

Власника авто працівники Державтоінспекції відшукали. На місці одразу ж склали протокол. Тим часом, прямо уних «під носом»біля заборонного знаку намагалися припаркуватися щонайменше ще двоє водіїв.Під «гарячу руку» автоінспекторам потрапив і водій позашляховика, який живе у цьому районі. Правила чоловік вимушений порушувати через відсутність парковок.Чернівчанин поропонує зробити рух по вулиці одностороннім. Але це компетенція міської влади. Місце, де виник конфлікт, автоінспекторами незабаром було розчищене від автівок. Але чи надовго?..

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області за матеріалами телеканалу «Чернівці».

peredplata