В Чернівецькій області проходить місячник контролю за роботою пасажирського автомобільного транспорту

У відповідності з ініціативою Департаменту ДАІ МВС України комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті триватиме з 1 по 31 березня 2013 року.

Потреба в посиленні контролю за пасажирськими перевезеннями викликана негативною динамікою аварійності: кількість ДТП, скоєних з вини водіїв автобусів у січні нинішнього року у порівнянні з відповідним періодом минулого року не зменшилась, а кількість людей, які загинули або отримали травми, зросла.

Наразі в УДАІ УМВС України в Чернівецькій області аналізується стан аварійності на пасажирському транспорті на території обслуговування та складається графік відпрацювань автошляхів нарядами ДПС ДАІ та спільними мобільними групами у складі працівників ДАІ, ДСБЕЗ, регіонального підрозділу Укртрансінспекції.

Впродовж місячника працівниками ДАІ будуть здійснені позапланові контрольні перевірки дотримання перевізниками вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, додатково перевірені маршрути руху пасажирського автотранспорту, стан дорожньої мережі.

В полі зору ДАІ перебуватимуть суб’єкти господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів, технічний стан, випуск на лінію транспортних засобів, допуск водіїв до керування автобусами, правила організованого перевезення дітей, дотримання водіями маршрутів руху, правил зупинки і стоянки, інші аспекти організації і здійснення пасажирських перевезень.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

peredplata