Батьки студентів витратили на освіту дітей 5,5 мільйонів

Під час цьогорічної кампанії декларування доходів 655 чернівчан, які торік понесли витрати на сплату коштів на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання, скористались правом на отримання податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб.
Загалом вони задекларували 32,0 млн. грн. доходів та 5,5 млн. грн. витрат на навчання у вітчизняних закладах освіти. За результатами перерахунку цій категорії декларантів повернуто з бюджету 786,8 тис. грн. у вигляді податкової знижки.
Чернівецька ОДПІ звертає увагу, що податкова знижка може застосовуватися виключно до доходу, отриманого платником податку – резидентом протягом звітного 2015 податкового року у вигляді заробітної плати та нараховується лише в межах її розміру.
Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року, податкову декларацію можуть подати упродовж усього 2016 року. Сума коштів, яка підлягає поверненню, зараховується на банківський рахунок платника протягом 60 календарних днів після подання декларації.
Для спрощення процедури подання декларації, в органах ДФС функціонує сервіс \”Декларування oн-лайн\”, який міститься на веб-порталі Державної фіскальної служби. Завдяки сервісу, в системі реального часу, можна заповнити декларацію про майновий стан і доходи.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata