На Буковині завершився місячник професійної орієнтації молоді

Як інформує обласний центр зайнятості, упродовж місячника професійної орієнтації молоді, що проходив з 1 по 31 жовтня, в області відбулися 243 різноманітні заходи, якими охоплено майже 2 тис. молодих безробітних буковинців, понад 8 тис. учнів, 215 батьків та 420 педагогів.

Основна мета місячника – створення передумов для професійної самореалізації молоді, підвищення якості професійної підготовки та формування трудових ресурсів, реалізації спільних дій, спрямованих на узгодження потреб ринку праці та ринку освітніх послуг, забезпечення підприємств, установ та організацій кваліфікованими кадрами.

Під час місячника відбулося 16 акцій «Випускник – 2012», 20 виїзних акцій центрів зайнятості «Живи і працюй в Україні», з них 14 – з використанням мобільних центрів професійної орієнтації, 20 презентацій професій та навчальних закладів, 7 презентацій роботодавців, 16 Днів відкритих дверей центрів зайнятості для безробітних, випускників 9-11 класів тощо.

Крім того, впродовж місячника для 517 осіб безробітної та учнівської молоді організовано 15 професіографічних екскурсій на провідні підприємства області, а також 49 семінарів.

Спеціалісти з профорієнтації провели 50 профорієнтаційних уроків, якими охоплено понад 2 тис. школярів за участі соціальних педагогів, класних керівників, вчителів-предметників і шкільних психологів.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata