Народний депутат вимагатиме притягнення до відповідальності шахраїв, які на Буковині позбавили 87-річного чоловіка 55 тисяч єврів

Народний депутат вимагатиме притягнення до відповідальності шахраїв, які на Буковині позбавили 87-річного чоловіка 55 тисяч єврів5 березня Кіцманський районний суд надав можливість Онуфрію Сорохану, латвійському українцю, отримати прихисток на українській землі. Рішенням суду йому повернули половину батьківської хати, як частину компенсації за 55 тисяч євро, які шахрайським шляхом привласнив рідний племінник. Проте ймовірні організатори махінацій з переказом коштів через місцеве відділення «Приватбанку» за продану в Ризі квартиру Онуфрія Сорохана не притягнені до відповідальності.

Керівник місцевого відділення «Приватбанку» звільнився саме тоді, коли виявили зникнення 55 тисяч євро, які були перераховані на ім’я Онуфрія Сорохана. Чи проводилося внутрішнє службове розслідування – невідомо. Вказаний банк не надає жодної інформації щодо причетності до зникнення такої значної суми з рахунку клієнта. На звернення постраждалого банк не реагує. На звернення громадського захисника – депутата Кіцманської районної ради від ВО «Свобода» Сергія Марусяка – пише беззмістовну відписку.

«Для того аби виявити та притягти до відповідальності організаторів цієї шахрайської оборудки, необхідно отримати відповідь від банку щодо того, хто і на чиє ім’я переказував гроші з Латвії до Кіцманського відділення «ПриватБанку» в червні 2007 року і яким чином вони опинилися на депозитних рахунках Василя Твердохліба – племінника Онуфрія Сорохана. Таку інформацію банк мав би надати правоохоронцям за рішенням суду, але цього не було зроблено», – коментує ситуацію народний депутат України від ВО «Свобода», уповноважений по Чернівецькій області Руслан Зелик.

Він повідомив, що в Україні спостерігається прикра тенденція: правоохоронні органи не бажають або не можуть повноцінно виконувати свою роботу. «Ми змушені виконувати функції правоохоронців. Тому я спрямую відповідне депутатське звернення до центрального управління «Приватбанку» та правоохоронних відомств з вимогою виявити та притягти до відповідальності шахраїв», – зазначив націоналіст.

Коментуючи події, пов’язані з довготривалою боротьбою Онуфрія Сорохана за свої права, свободівець-депутат Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук, який був присутній в Кіцмані на одному з судових засідань повідомив: «На початку 2012 року постраждалий від фінансової афери Онуфрій Сорохан звернувся до свободівських депутатів в Кіцманській райраді по допомогу. Завдяки громадянській позиції депутатів, громадськості та журналістів, які висвітлювали цю тему, а також послідовній позиції довірителя – свободівського депутата Кіцманської районної ради Сергія Марусяка, районний суд своїм рішенням дав можливість Онуфрію Сорохану на 87 році життя отримати прихисток у батьківській хаті на рідній землі у с. Лашківка.

Однак, для встановлення справедливості, необхідно притягти до відповідальності винних у фінансовій афері», – сказав Віталій Мельничук.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ВО\”Свобода\”.

peredplata