В Чернівцях й далі обговорюють питання зміни маршруту курсування потягу №118/117 «Чернівці-Київ» через територію Молдови

В обласній державній адміністрації відбулась зустріч керівництва краю із представниками державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» щодо зміни маршруту курсування потягу №118/117 «Чернівці-Київ» через територію Республіки Молдова.

Так, під час наради заступник голови – начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Кирило Крищенко зазначив, що Державна митна служба України та Адміністрація Державної прикордонної служби України попередньо погодили проходження потягу «Чернівці-Київ» через державний кордон без зупинок на території Республіки Молдова та у режимі «закритих дверей». Він підкреслив, що цей режим не передбачає пред’явлення громадянами України закордонного паспорта.

У свою чергу перший заступник державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» Олександр Єфіменко запевнив, що потяг №117/118 «Чернівці-Київ» технічно можливо прокласти за маршрутом Чернівці – Ларга – Кам’янець-Подільський – Хмельницький – Київ. За попередніми прогнозами потяг відправлятиметься з Чернівців о 20.30 год. та прибуватиме до Києва о 08.03 год. Олександр Єфіменко повідомив, що тривалість маршруту складатиме 11.40 год., збільшиться кількість вагонів з 12 до 14, натомість вартість квитка не зміниться.

Начальник управління інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації Дмитро Павел поінформував присутніх, що Міністерство закордонних справ України ініціювало переговорний процес з Урядом Республіки Молдова та відповідною директивою доручило послу України в Кишиневі прискорити організацію переговорного процесу. Відтак представники державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» підтримали ініціативу крайової влади щодо зміни маршруту курсування потягу «Чернівці-Київ» через територію Республіки Молдова та зобов’язались здійснити підготовку відповідного звернення до «Укрзалізниці».

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata