В Україні оголошене нове штормове попередження

В Україні оголошене нове штормове попередженняУкргідрометцентр попереджає, що 22-25 березня очікуються дуже складні погодні умови. У ДАІ попереджають водіїв про небезпеку і просять утриматися від поїздок на власному транспорті.
У зв\’язку з переміщенням в Україну активного циклону з Балкан 22-25 березня очікуються дуже складні погодні умови, повідомляє прес-служба ДАІ.

У західних (крім Закарпаття), північних, Вінницькій та Черкаській областях очікуються сильні, місцями дуже сильні снігопади, хуртовини та снігові замети. Також по всій Україні, крім крайнього заходу, ймовірне посилення швидкості вітру до 17-22 м /с. Температура повітря 23-25 березня на більшій частині території України знизиться вночі до 8-14° морозу, вдень — до 2-8° морозу. У Карпатах зберігається небезпека сходження снігових лавин.

ДАІ України звертається до водіїв з проханням під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на власному транспорті. Якщо ж все-таки виїхати вкрай необхідно, слід бути особливо уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Також у відомстві закликають водіїв перевіряти технічний стан автомобіля, користуватися ременями безпеки, не перевищувати швидкість, дотримуватися безпечної дистанції і правила паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухатися по мостах і естакадах, відмовитися від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

peredplata