На Заставнівщині нагадали мешканцям про правила безпеки

З початку року у Чернівецькій області виникло 150 пожеж, на яких загинуло 9 людей. Згідно статистики, майже 90 % від загальної кількості пожеж, які виникають у Чернівецькій області, трапляються у житловому секторі. Основними причинами виникнення пожеж в області залишаються порушення правил пожежної безпеки при експлуатації та монтажу електроустановок та електромереж, необережне поводження із вогнем та порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей. Саме тому, з метою запобігання виникнення пожеж, в області створено спеціальні рейдові групи, до яких увійшли працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, співробітники соціальних служб краю. Дані групи проводять спеціалізовані рейди по всій області.

Зокрема, 26 березня проведено рейд у місті Заставна та населених пунктахЗаставнівського району. Рятувальники відвідали понад 50 помешкань у 4 населених пунктах. Оскільки значна частина пожеж виникає у будинках соціально незахищених верств населення, співробітники рейдових груп основну увагу приділяли оселям людей похилого віку, самотніх громадян та малозабезпечених мешканців. Людям нагадали основні правила пожежної безпеки в побуті, вручили пам’ятки та листівки із правилами пожежної безпеки. Якщо виявлялись несправності в експлуатації електромережі чи пічного опалення, усували виявлені порушення. Люди дякували рятувальникам за допомогу, а також обіцяли дотримуватись правил пожежної безпеки.

Проведення таких заходів для нашої області стали вже традиційними. Вони проводяться з метою запобігання виникнення пожеж в помешканнях буковинців протягом усього року.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців краю: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить від вас самих.

Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata