Про отримані доходи податковій вже відзвітували 296 чернівчан

До завершення кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2012 році залишилось трохи більше місяця. Про отримані доходи вже відзвітували 296 чернівчан, які поповнять місцеву скарбницю на 1126,6 тис. грн.

Найбільша кількість декларантів – спадкоємці (83 жителі обласного центру), які сплатили 195 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Цього року активніше почали декларувати доходи громадяни, які отримали майно за договорами дарування (74 особи), інвестиційний прибуток (43 особи), здають в оренду (житловий найм) нерухоме майно. Доходи від квартирантів вже задекларували понад 30 чернівчан, які сплатять до місцевої скарбниці 236 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Але, як і завжди, найактивнішими декларантами є батьки студентів, які сплачували за навчання протягом 2012 року. З початку кампанії декларування вже подано 543 декларацій на податкову знижку. З цієї кількості 461 – витрати у вигляді коштів, сплачених платником податків на користь закладів освіти; 31 – частина процентів сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; 44 чернівчанина включили до податкової знижки витрати на сплату страхових платежів, а 5 – пожертвування неприбутковим організаціям. Приємно, що цьогоріч двоє чернівчанок повернуть собі частину коштів, витрачених на оплату репродуктивних технологій.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що 30 квітня 2013 року граничний термін подання декларацій про майновий стан і доходи.
За додатковою інформацією можна звертатися в Центр обслуговування платників податків ДПІ у м. Чернівцях за адресою: вул. Червоноармійська, 200-А або за тел.54-56-53,54-20-71. Крім того, на офіційному веб-порталі податкової служби (www.sts.gov.ua) знаходиться спеціальний банер, у якому детально пояснюється порядок заповнення декларації та її додатків.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує чернівчан сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та своєчасно задекларувати отримані доходи.

Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata