Податківці і бізнесмени Буковини обмінювалися за «круглим столом» формулою успіху з молодою генерацією краю

Днями, начальник Головного управління ДФС Буковини Михайло Сеничак, в черговий раз запросив за «круглий стіл» представників бізнесу і молодої генерації Чернівеччини. Зустріч у такому форматі проводилась першочергово для бізнесменів – задля розуміння нинішньої складної ситуації та провадження ними підприємницької справи прозоро і сплати податків вчасно та в повному обсязі. Натомість, для 20 студентів Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ – це можливість, на практичному досвіді підприємців та їх авторитеті, здійснити у перспективі свій власний і свідомий вибір професії, аби стати успішним.
Тристоронній діалог, незважаючи на різні інтереси учасників, зводився все ж таки до одного запитання: «Яка ж формула успіху?»
«Наше теперішнє спільне із бізнесменами завдання допомогти Вам ознайомитись та засвоїти головні правила основ підприємництва та в майбутньому можливо скористатися формулою успіху від учасників засідання», – зазначив Михайло Сеничак, надаючи слово «людям бізнесу».
Окремі цитати підприємців – стали їх візитною карткою та насправді можуть претендувати на «крилаті».
Марараш Галина – відома і успішна жінка – бізнесмен на Буковині, вважає що жінці взагалі генетично притаманний успіх, але важче всього його досягти у бізнесі. «Моя формула успіху полягає у поетапному розвитку власного реноме і постійному вдосконаленні особистості. Головна цінність моїх досягнень – це завжди рухатись вперед, підкоряючи своїй вдачі нові напрями розвитку. Сьогодні, завдяки таким рисам, я самодостатня особистість, яка не тільки налагодила свою справу і отримую від неї матеріальний зиск, а й задовольняю свої моральні принципи, реалізуючи їх через активну громадську і благодійну діяльність на теренах рідного міста. Пишаюсь тим, що очолюю Клуб «Успішна пані» та котрий рік поспіль маю можливість займатись разом з членами клубу добрими безкорисливими справами».
Молодь дізналась й про те, що учасник «круглого столу» пані Нагорняк Лариса Йосипівна – це власниця мережі кулінарних магазинів «Гном» в Чернівцях, послугами яких користуються майже всі студенти міста, тим більше, що навчальний заклад, який студентська молодь представляє за «круглим столом», знаходиться неподалік від одного з центральних магазинів. Взявши слово для виступу, Лариса Йосипівна згадала: «Мій бізнес, про який я ще тоді не знала, розпочався з «шоку», вірніше з шокуючої новини. Мені було 19 років, щойно закінчила навчальний заклад і влаштувалась на свою першу роботу, коли мене викликав керівник і доручив відкриття магазину. Можливо зараз для молодих людей – це звичайна справа, але у 90 роках – це звучало як вирок для торговельника початківця. З того дня, до сьогодні, на різних посадах в сфері торгівлі, я продовжую розвивати комерцію як власний бізнес. Формула успіху, безперечно, у кожного своя. Моя ґрунтується на вірі у свою мету. Помиляючись неодноразово, я завжди вірила, що мені все вдасться виправити і досягти наміченого. Моїм девізом стала фраза: «Робити те, що «працює» і не робити того, що «не працює!»
Разом зі мною працюють мої сини, і мене це надзвичайно тішить. Я все життя працювала заради своєї сім’ї, не задумуючись про якісь високі цілі, хоча сьогодні вони в мене з’явились і винайшлися можливості щодо їх реалізації. Я вважаю, що добро робиться тихо. Тому, зважаючи на статки, посильно допомагаю українським воякам в зоні АТО, не заради реклами. Ми складаємо іспит перед всевишнім, покладаючись тільки на свою совість, яка воліє зараз поступати саме так».
З формулою успіху пані Лариси Нагорняк цілком погодилась й Корбут Наталія Петрівна – керівник брокерської фірми, представник Асоціації митних брокерів України, зазначаючи таке: «Людина може досягти всього якщо в неї вірять. Віра для мене – є рушійною силою у моїх прагненнях. Бути корисним для когось дуже важливо. Я ще молодий бізнесмен, працюю керівником фірми з 2011 року, але думаю що й надалі я тільки розвиватиму свою формулу успіху, додаючи до «віри» й інші не менш важливі елементи життєвого досвіду».
У керівника відомої на Буковині туристичної кампанії «Мавіді» досить прогресивна формула успіху, яка вирізняється від інших озвучених. Пані Світлана Мавіді переконана, що бізнес починається з якісної реклами, так званого «Promotion». Першочергово, необхідно заявити світові про себе і, крок за кроком, заробляти непохитну ділову репутацію.
«Ми завойовували свій успіх у кризисні «дев’яності», крокуючи з впевненістю і рішучістю, проживши кожний етап життя з гідністю і надією на омріяну стабільність. За довгі роки в професії, мені найбільш імпонує невтомний рух до нового. Гадаю, модернізація в бізнесі – це надзвичайно прогресивний шлях, яка передбачає трансформацію власної справи за рахунок впровадження новітніх технологій науково-технічного прогресу, тримаючи орієнтир на цивілізовані суспільства. Зі мною поруч працюють професіонали, і це також одна з таємниць мого успіху. Без їхньої кваліфікованої думки, грамотних дій у різних ситуаціях, я не відбулась би як успішна власниця «туристичної імперії» в жорстких умовах теперішньої конкуренції.
Ключук Сергій – підприємець з багаторічним стажем роботи в видавничій діяльності. Прийнявши запрошення бути присутнім на заході, Сергій Михайлович зважено висловив свою точку зору з приводу обговорення філософії успіху. «Головне в кар’єрі не захопитись та зрозуміти, що таке успіх. Він не вимірюється тільки грошима або їх значною кількістю. Успіх – це результат кропіткої і щоденної нелегкої праці. Але, ще один нюанс має значення – аби робота була улюбленим видом діяльності. Без душі, вкладеної у працю, без докорінного знання справи, без шанобливого до неї ставлення, й результат буде іншим».
Завершуючи коротку промову, підприємець підкреслив: «Я ще не бачив працьовитих людей серед бідних… Той хто віддано працює, й має право на вдячність і прихильність долі».
У ході засідання до діалогу долучилась Ольга Гришин – Грищук – Голова комісії з кадрових питань Головного управління ДФС Буковини, представник молодіжного громадського руху та волонтер.
«Той невеликий, але суворий досвід спілкування під час виїздів на схід з українськими вояками, дозволив зрозуміти, що кожна людина має слідувати своїй чіткій меті, однак не забуваючи про те, чи справляється вона зі своєю високою місією бути громадянином. Завжди важливо, також, зрушити з місця в будь-якій справі, зробивши перший крок. Другий і наступні кроки – це вже інерція, яка сама підказує як діяти далі».
В обговорені виступів поважних гостей – бізнесменів взяли участь молоді люди, що незабаром постануть перед вибором справи «по душі» і обов’язково нагадають про корисну зустріч за «круглим столом», яка завершилась словами вдячності й шани як з боку керівництва відомства так і від імені самих студентів. Й може комусь із молодих учасників станеться в нагоді «формула успіху», про яку він почув підчас заходу.
Ще довго бізнесменів оточували студенти, вже неофіційно обговорюючи можливість стажування ними та проходження переддипломної практики…

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata