На Буковині інспекцією з питань захисту прав споживачів перевірено якість товарів і послуг на суму понад 880 тис. гривень

Як інформує інспекція з питань захисту прав споживачів у Чернівецькій області, упродовж І кварталу 2013 року проведено 124 перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання законодавства про захист прав споживачів, в тому числі 98 – планових та 26 – позапланових. Загалом перевірено якість товарів, робіт, послуг на суму 882,6 тис. гривень, забраковано та знято з реалізації продукції на суму 498,4 тис. гривень.

За результатами контрольних заходів видано 65 приписів про припинення порушень прав споживачів. В 39 випадках тимчасово призупинено, а в 151 випадку заборонено виробництво, відвантаження, реалізацію, продаж товарів, виконання робіт, надання послуг. Також інспекцією попереджено порушення законодавства про захист прав споживачів у 287 випадках, до адміністративної відповідальності притягнуто 69 осіб, застосовано адміністративно-господарські стягнення в сумі 223,9 тис. гривень.

За інформацією інспекції, упродовж І кварталу цього року якість продовольчих товарів перевірена в 46 торгових підприємствах різних форм власності, у 38 з них виявлено порушення. Це, зокрема, кондитерські вироби, м’ясна, рибна, плодоовочева продукція, яйця. Було забраковано і знято з реалізації товарів на суму 23,9 тис. гривень через їх невідповідність вимогам нормативних документів, закінчений термін придатності, відсутність необхідної інформації та супровідних документів, в тому числі про якість та безпеку. Також за цей же період представники інспекції перевірили якість та безпеку непродовольчих товарів на 57 підприємствах торгівлі та виявили порушення в 42 з них. Найбільше забракованих товарів – це взуття, парфумерно-косметичні вироби, меблі.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata