В 2013 році видадуть третій том книги «Реабілітовані історією. Чернівецька область»

Керівник відділення пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України» Іван Фостій відзначив, що загалом за 24 роки роботи було видано три томи «Книги Пам’яті України. Чернівецька область», у яких увіковічнено імена 26484 полеглих воїнів з нашої області та 1479 – з інших регіонів держави. Побачив світ регіональний том «Книги скорботи України», у якому вміщено 10796 імен жертв тоталітарного режиму. Відділенням, за словами його керівника, було підготовлено і видано декілька меморіальних видань, які побачили світ за кошти спонсорів.

«До 75-х роковин Голодомору в Україні відділенням було зібрано матеріал і видано «Національну книгу Пам’яті жертв голодоморів 1932-1933, 1946-1947 років. Чернівецька область», до якої внесено імена 8094 жертв голодоморів. Прикро, але на той час Чернівецька міськрада не сприяла нашій роботі, і у видання не увійшли імена жертв голодоморів – жителів м. Чернівці», – повідомив Іван Фостій. За його словами, колектив відділення видав також два томи книги «Реабілітовані історією. Чернівецька область», а торік працював над третім останнім томом цього видання – сьогодні робота на завершальному етапі і в нинішньому році вона може побачити світ. «Загалом, у цих трьох книгах зібрано імена 22590 репресованих та пізніше реабілітованих наших краян», – зазначив Іван Фостій.

Начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Богдан Онуфрик, який взяв участь в засіданні редколегії, запевнив, що крайова влада і надалі сприятиме обласному відділенню пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України», яке фінансується з обласного бюджету, і у нинішньому році кошти на видання третього тому «Реабілітовані історією. Чернівецька область» – а це близько 80 тис. грн. – будуть виділені.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata