У Чернівцях податковим боржникам можуть заборонити тури за кордон

У Чернівцях податковим боржникам можуть заборонити тури за кордонПротягом першого кварталу цього року податківці м. Чернівців направили до виконавчої служби звернення про заборону виїжджати за кордон 76 керівникам, підприємства яких заборгували державі у сплаті податків. Таке обмеження на закордонні поїздки для податкових боржників, фізичних осіб, або керівників боржників – юридичних осіб передбачене вимогами підпункту 18 пункту 3 ст.11 Закону України №606-ХІУ «Про виконавче провадження».

На практиці ця вимога реалізується спільними зусиллями працівників податкових органів, виконавчої служби та суду.
З початку року податківцями до Зведеного бюджету погашено податкового боргу на 8,4 млн.грн. Із них майже 7,5 млн.грн. надійшло до бюджету коштами.

Нарікати на несправедливість податківців не приходиться, оскільки у своїй практичній роботі з боржниками вони керуються виключно нормами чинного законодавства та рішеннями суду.

Проте частіше борги не сплачують не ті, хто не може, а ті, хто не хоче їх платити. Пересічні українці звикли відпочивати за кордоном, більш заможні – мають там нерухомість, власний бізнес, ділові стосунки тощо, проте, на відміну від європейців, живуть за принципом «борги віддають боягузи», і тому введення обмежень на закордонні виїзди стане дієвим чинником, що позитивно вплине на розрахунки з бюджетом.

Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata