В Чернівцях граничний термін експлуатації завершився у 199 ліфтах

В Чернівцях граничний термін експлуатації завершився у 199 ліфтах Станом на 1.01.2013 року граничний термін експлуатації завершився у 199 підіймальних механізмів. Станом на 1.01.2014 року аналогічний граничний термін експлуатації завершиться ще у 45 ліфтів.

Технічну експертизу ліфтів у житлових будинках Чернівців здійснюватимуть фахівці державного підприємства «Чернівецький експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України»

Переможцем на конкурсних засадах з визначення виконавця робіт для проведення експертно-технічного обстеження ліфтів у житлових будинках обласного центру, стало державне підприємство «Чернівецький експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України».

Даний конкурс було оголошено департаментом житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради та КП «Чернівціміськліфт». Виписано чітку процедуру його проведення, створено комісію з визначення переможця (до її складу увійшли фахівці міської житлово-комунальної сфери, фінансисти, депутати Чернівецької міської ради, представники наглядового органу – територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області). Потенційним учасникам конкурсу було зроблено запити цінових пропозицій.

Мета проведення конкурсу – чесне, прозоре й відкрите визначення переможця, а відповідно й найрентабельнішої ціни.

Адже відповідно до програми заміни, модернізації, капітального ремонту та диспетчеризації ліфтів житлового фонду м. Чернівці на 2013-2017 роки, затвердженої рішенням 31 сесії Чернівецької міської ради №703 від 27.12.2012 року, у нинішньому році у житлових будинках у місті необхідно здійснити експертно-технічне обстеження 244 пасажирських ліфтів, у яких закінчився граничний термін експлуатації (25 років).
Окрім державного підприємства «Чернівецький експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України», до участі у конкурсі зголосилися також спеціалізовані підприємства, які мають відповідні дозволи на проведення експертних робіт, з сусідніх областей. Зокрема, приватне підприємство «Хмельницькліфткомплект» (м. Хмельницький) та приватне підприємство «КТФ» (м. Тернопіль).

Вартість експертно-технічного обстеження ліфтів, яку запропонував на конкурс Чернівецький експертно-технічний центр, виявилася найнижчою. Різниця між ціновими пропозиціями наданими учасниками, становила від чотирьох до двадцяти гривень за кожен механізм.

Наразі наступним кроком має стати укладання трьохсторонніх угод між замовником робіт ( ним виступає комунальне підприємство «Чернівціміськліфт») , власником ліфта ( ним можуть бути представники ОСББ, ЖБК чи комунального підприємства) та виконавцем робіт – Чернівецьким експертно-технічним центром.

Відразу ж після підписання відповідних угод, експерти підприємства планують приступати до експертно-технічного обстеження ліфтів з метою визначення можливості їх подальшої експлуатації.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького експертно-технічного центру.

Світлина news.mistinfo.com

peredplata