На 2013 рік в Чернівецькій області на книговидання виділено 199,8 тис. грн

11 квітня на черговому засіданні експертної ради з питань підтримки книговидання, яка діє при облдержадміністрації, визначалися книги буковинських авторів, які претендують на фінансування з обласного бюджету в рамках програми розвитку інформаційної та видавничої галузей.

За рішенням експертної ради фінансову підтримку з обласного бюджету отримають: книжка для дітей «Чарівна скарбничка» С.Панчука, «Вибрані твори» Теодота Галіпа (упорядники О.Івасюк, В.Бузинська), «Писанки наших бабусь» (упорядник Н.Суруджій), Румунсько-український словник (упорядник К.Г.Джука), «Психологічний супровід розвитку особистості студента» (упорядник О.Губчин), «На життєвих вертикалях» Ж.Одинської, «Вибрані твори» П.Палія.

До 150-річчя О. Кобилянської започатковується видання 10-томника її творів, і цього року світ побачить том перший, а також бібліографічний покажчик «Ольга Кобилянська».

До 200-річчя Т.Шевченка передбачається репринтне ілюстроване видання 1886 року «Кобзар. Гайдамаки» і «Цікаві оповідки із щоденника Тараса Шевченка» (упорядник О.Мельниченко).

Водночас, експертна рада прийняла рішення у другому півріччі цього року розглянути можливість фінансування й інших книг, що були подані на розгляд ради і отримали схвальні відгуки рецензентів.

Також на сьогоднішньому засіданні кожному з членів ради офірували виданий за сприяння крайової влади роман Ольги Кобилянської «Апостол черні».

Довідково. Торік з обласного бюджету в рамках Програми розвитку інформаційної та видавничої галузей на книговидання виділено 199,8 тис. грн. Надана фінансова підтримка 22 місцевим авторам. Побачили світ 4 видання для дітей, 7 науково-навчальних книг, 4 твори історико-краєзнавчої тематики, 2 мистецькі видання, 4 довідкових видання, 1 прозова книга. Ці книги виходили у видавництвах і друкарнях: «Місто», «Черемош», «Букрек», «Академія», Глібка О.О, Місікевич С.А. У 2012 році бібліотечні заклади області безкоштовно отримали книги, видані за сприяння крайової влади, на суму близько 100 тис. грн. На 2013 рік на книговидання виділено кошти на рівні минулого року – 199,8 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata