Афганці вимагають звільнення головного лікаря військового госпіталю в Чернівцях

Афганці вимагають звільнення головного лікаря військового госпіталю в ЧернівцяхСьогодні афганці Буковини провели прес-конференцію для місцевих ЗМІ з метою розповісти про наболілі впродовж останніх років питання. З’ясовується, комунальна установа, котра фінансується з державного бюджету, живе за законами, за словами ветеранів Афганістану, встановленими її начальником Манолієм Мігайчуком.

До того ж, хворі не отримують належного харчування, не завжди є необхідні медичні препарати, давно потребують заміни зношені меблі… Поточні ремонти лікарняних палат або не здійснюються, або ж здійснюються неякісно, при цьому використовуються найдешевші матеріали. Через це покращувати умови свого перебування на час лікування змушені самі пацієнти, ветерани Афганістану, за власні кошти – нещодавно, до прикладу, вони здійснили капітальний ремонт декількох палат у терапевтичному, кардіологічному та неврологічному відділеннях.

Останнім часом у госпіталі відбувається «чистка» неугодних досвідчених кадрів – як медперсоналу, так і технічного.

Ветерани Афганістану вимагають негайного створення комісії за участі всіх дотичних до діяльності госпіталю служб, в тому числі й правоохоронних, з метою перевірки дотримання законодавства керівництвом закладу, створення Громадської ради, котра б мала повноваження здійснювати нагляд та інформувати громадськість про стан справ у цій установі.

Зворотня реакція

(повідомляє прес-служба ініціативної групи попереджувальної акції)

Шановні побратими,ветерани та інваліди війни,які мають відношення до проходження реабілітації та лікування в «Чернівецькому госпіталі для ветеранів та інвалідів війни». З огляду на події ,які відбувалися 08.04.2013 року на території шпиталю ,хотілося б відмітити наступне. В момент проведення самої акції всіх ,хто перебував на госпіталізації терміново поклали під крапельниці з попереднім застереженням не полишати палати( про медперсонал взагалі не може йти навіть мови. Люди залякані звільненням,тощо). При цьому керівник заявляє ,що все добре,ніяких проблем не існує. За останні декілька днів після попереджувальної акції,почали відбуватися дивні речі . В самому закладі активно почали збиратися підписи медперсоналу на підтримку діючого керівника,а в засобах масової інформації за багато останніх років з’являється стаття про закупівлю вищезгаданим закладом м’ясної продукції(У Чернівцях ветеранам і інвалідам закуплять 14 тонн м’яса

14 тонн м’яса закупить обласна комунальна установа \”Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни\”, розташована на вулиці Фастівській, 20. Про це подано інформацію у \”Віснику державних закупівель\”.

Зокрема ОКУ \”Чернівецький обласний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни\” закупить м\’ясо та харчові субпродукти свійської птиці (тушка куряча – 6000 кг, стегно куряче – 2000 кг, печінка куряча – 450 кг) на суму 180 600 гривень. Переможець тендеру – підприємець з Хотина.

Також госпіталь на суму 297 тисяч гривень закупить у підприємця з села Бояни Новоселицького району \”м\’ясо свіже та заморожене (свинина на кістці – 3300 кг, яловичина на кістці – 3300 кг)\”.

Прошу звернути увагу на дату та час друку статті(стаття виходить в момент проходження акції). Брутально занижується кількість учасників акції, хоча у всіх засобах масової інформації,в тому числі і всеукраїнських говориться про кількість більше 200 осіб( підписи та фото учасників акції додаються). Скоріш за все ,хтось дуже добре рахує лише державні та спонсорські кошти.

На нашу думку та думку більшості не можна стояти осторонь і дивитися ,коли керівник державної установи поводить себе ,як володар в своєму царстві. Виконувати практично всі ремонтні роботи за рахунок медперсоналу та пацієнтів це нескладно,але турбує інше : куди йдуть державні кошти ?Але це питання до правоохоронних структур,до яких, до речі, буде відповідне звернення.

Сьогодні це лише початок активних дій. Відповідне звернення про створення спеціальної комісії щодо розслідування діяльності вказаного лікувального закладу зареєстровано в канцелярії Чернівецької обласної державної адміністрації. Попередньо проведені зустрічі як із одним із заступників голови Чернівецької обласної державної адміністрації,так і з очільником області М.М.Папієвим.

Ми розуміємо ,що керівник даної установи є депутатом Чернівецької обласної ради від певної політичної партії,який фактично накладає тінь на свою політичну силу,але цей захід не носить жодного політичного забарвлення ,хоча в ЗМІ та з вуст керівників області іде застереження щодо за політизованості. З огляду на це ми ще раз запевняємо,що всі події пов’язані лише з виконання своїх обов’язків керівником медичної установи і не носять ніякого політичного забарвлення.

А також запевняємо своїх побратимів та небайдужих до вищезгаданих подій людей,в разі невиконання наших вимог,ми залишаємо за собою право діяти в правому полі та в межах Конституції України. Сьогодні вже відгукнулися та готові підтримати нашу акцію учасники бойових дій з інших областей.

peredplata