На Буковині більше споживають природного газу

Головне управління статистики у Чернівецькій області інформує, що підприємствами та організаціями області усіх видів економічної діяльності у березні п.р. використано 77,1 млн.м3 газу природного, 2,5 тис.т палива дизельного, понад 2,0 тис.т вугілля кам’яного та 0,7 тис.т бензину моторного.

У порівнянні з березнем 2012р. зменшились обсяги використання окремих видів енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти. Так, обсяги споживання вугілля кам’яного зменшилися на 36,7%, бензину моторного – на 10,6% та палива дизельного – на 6,1%. Поряд з цим, зросли обсяги споживання газу природного на 28,3%.

У структурі використаного палива основну частку займав газ природний 93,4%, на паливо дизельне припадало – 3,8% та на бензин моторний – 1,1%.
Станом на 1 квітня п.р. залишки енергетичних ресурсів у споживачів та постачальників області склали: вугілля кам’яного – 6,3 тис.т, дизельного пального та бензину моторного – по 2,6 тис.т кожного виду та мазутів топкових важких – 0,1 тис.т. У порівнянні з відповідною датою минулого року залишки вугілля кам’яного зменшилися на 10,3%, мазутів топкових важких – на 4,8% та палива дизельного – на 4,5%. При цьому збільшились залишки бензину моторного на 16,6%.

peredplata