Тризубівців засудили за голову Сталіна (Відео)

Тризубівців засудили за голову Сталіна (Відео)12 грудня у Запоріжжі засудили націоналістів, які рік тому зробили те, що мали зробити правоохоронці: відпиляли голову пам’ятнику Сталіну. Отож дев’ятьох тризубівців за цей «злочин» засудили на термін від двох до трьох років.

Зокрема, Роман Хмара з Кіровоградщини отримав 3 роки позбавлення волі з відтермінуванням відбування покарання на 3 роки, Олексій Зануда з Київщини, Василь Абрамів з Прикарпаття, Юрій Пономаренко з Харківщини – 3 роки позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки, Віталій Вишнюк з Фран-ківщини, Анатолій Онуфрійчук та Пилип Таран з Харківщини, Василь Лабайчук з Тернопільщини, Едуард Андрущенко із Запоріжжя – обмеження волі на 2 роки з відтермінуванням на 1 рік. Також хлопцям присуджено відшкодувати матеріальну шкоду у розмірі понад 100 тисяч гривень. Нагадаємо, усі вони відсиділи близько трьох місяців у СІЗО. Один з них там захворів на відкриту форму туберкульозу.
Центральний провід ВО «Тризуб» уже виступив із заявою. «Юні комуноїдні збоченці-дегенерати типу зубчевських зарано почали танцювати на кістках замордованих наших земляків. Не знають комуністичні маразматики, що над кожним «судом» є вищий суд – Суд Божий, а він, на відміну від земного, є справедливим. А кров всіх тих, хто боровся з сатанинською ордою, волає про помсту! Звертаємось до кожного українця: не вбивайте Україну своєю байдужістю, не давайте можливості чужинцям і манкуртам господарювати на нашій землі», — написали українські патріоти.
Захисники тризубівців вже готують апеляцію на рішення суду. Отже, боротьба триває…

* * *
Наприкінці листопада вкотре не з’явився на судове засідання в Київському суді останній свідок обвинувачення у справі активіста Податкового минулорічного майдану Сергія Костакова, котрому інкримінують пошкодження автівки. Цим свідком є працівник міліції Сергій Чабанюк. Він, незважаючи на рішення суду про примусове його приведення, уже втретє не приходить на засідання. Суддя пояснила відсутність свідка тим, що він на цей час патрулює. І клопотання захисту про необхідність допитати його на місці відхилила. Так само відхилила й клопотання заслухати ще двох свідків захисту, бо прокуратура протестувала проти його задоволення. Після вивчення матеріалів справи суддя перенесла засідання на 19 грудня. Якраз на Святого Миколая, захисника всіх нужденних. Та чи захистить він майданівця від судилища?
Надія ВІРНА

peredplata