У річках Буковини підніметься рівень води: попереджають про можливі підтоплення

Фото ілюстративне

У річках Карпат 12 червня очікується підвищення рівня води майже на метр.

Про це повідомляє Укргідрометцентр

“У зв’язку зі значними дощами 10-12 червня на річках Карпат очікується підвищення рівнів води на 0,2-0,8 м над рівнями на 8 год 10 червня, без негативних наслідків”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, попереджають про зміну гідрологічної ситуації та небезпечні гідрологічні явища (ІІ рiвень небезпеки – помаранчевий).

Помаранчевий рівень небезпеки має таку характеристику: “Рівні води досягли і перевищили небезпечні відмітки, при яких розпочинається часткове затоплення (підтоплення) територій і об’єктів, можливий небезпечний вплив на об’єкти і населені пункти”.

“У місцях проходження сильних дощiв можливе формування значного мiсцевого і схилового стоку та швидкоплинне підвищення рівнів води на малих водотоках з підтопленням понижених ділянок, внаслідок захаращення русел потiчкiв та водовiдвiдних канав; у гiрських районах iснує загроза сходу невеликих селевих потоків та зсувiв грунту”, – зазначають в Укргідрометцентрі.

Дощ із грозою, за прогнозами синоптиків, падатиме протягом усієї ночі 12 червня, а також протягом дня. Випогодиться лише у понеділок, 13 червня.

peredplata