Погода на Буковині 11 грудня

 
В західних областях помірний дощ та мокрий сніг, у Волинській, Рівненській, Львівській та Закарпатській областях значні опади, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця; температура впродовж доби від 3° тепла до 2° морозу, на Закарпатті 2-7° тепла.
На решті території вночі невеликий, вдень помірний дощ; температура вночі 0-5° тепла, вдень 6-11°; на півдні країни вночі 4-9° тепла, вдень 10-15°.
Вночі та вранці у більшості північних та центральних областей туман.
Вітер переважно південно-східний, на заході північний, 7-12 м/с, вдень у південних, центральних та східних областях місцями пориви 15-20 м/с.

У Чернівецькій області сьогодні, 11 грудня, вночі температура -1 +2 градусів, вдень +1 +2 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер північно-західний 3-8 м/с. У Чернівцях хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранішній дощ удень послабшає і до приходу вечора скінчиться.

за останні 130 років
11 грудня:
МАКС: 15.6° (1982)
МІН: -14.8° (2002)

Народний прогноз погоди:

11 грудня вшановується пам’ять трьох святих — Василя, Стефана, Григорія. Наші предки за цим днем передвіщали погоду на майбутнє літо: якщо сухо і холодно цього дня – на спекотне літо, а якщо день теплий — на холодне літо. Також звертали увагу на сніг: якщо він випав цієї ночі, то буде лежати, а якщо вдень — не затримається. У минулі часи була традиція 11 грудня слухати воду в криницях: якщо чути плескіт, значить і гроші будуть водитися.

peredplata