Погода на Буковині 17 грудня

 

 

Дощ, вночі подекуди з мокрим снігом, у західній частині з переходом у сніг, (в Карпатах значний сніг), у південній частині без істотних опадів.
У західних областях ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

На дорогах країни, крім півдня та південного сходу, місцями ожеледиця, вночі та вранці, крім заходу та південного сходу, туман.
У південно-східній частині країни вдень пориви вітру 15-20 м/с;
Температура у західних областях (крім Закарпаття) вночі та вдень від 3° тепла до 2° морозу, у північних областях вночі та вдень 0-5° тепла; на решті території вночі 2-7° тепла, вдень 6-11° тепла, у південній частині місцями до 14° (в Криму 15-20°) тепла.

У Чернівецькій області сьогодні, 17 грудня, вночі температура -2 -1 градусів, вдень +1 +2 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер північно-східний 5-10 м/с. Весь день у Чернівцях буде хмарним. Уночі очікується дрібний дощ, який вранці посилиться, у другій половині дня йому на зміну прийде дрібний дощ зі снігом, і тільки ближче до вечора опади припиняться.

за останні 130 років
17 грудня:
МАКС: 17.4° (1989)
МІН: -24.5° (1946)

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам’ять святої Варвари. У наших пращурів була традиція на день Варвари дома ставить гілочку, щоб до Різдва розпустилась. З цього дня розпочинались сильні морози: “Зима мости мостить”, “Тріщить Варюха — бережи ніс та вухо”. Люди виходили поглянути на дим із труби, щоб дізнатись про погоду: якщо дим стовпом іде — морози стоятимуть, якщо до землі прибивається — скоро відлига. Небо на Варварину ніч зоряне — на холод, сліпе — на тепло.

peredplata