Погода на Буковині 31 січня

 
Хмарно.
Вночі у західних, північних, більшості центральних областей, вдень в Україні, невеликий сніг з дощем; місцями ожеледь, на дорогах подекуди ожеледиця.

Вітер переважно південно-західний, у західних областях з переходом на північно- західний, 7-12 м/с; у Карпатах, вдень в західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 1-6° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла; на високорір’ї Карпат протягом доби 4-9° морозу.

У Чернівецькій області сьогодні, 31 січня, вночі температура -1 0 градусів, вдень +1 +2 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер північно-західний 5-10 м/с. Хмарна погода протримається у Чернівцях увесь день. Уночі піде дрібний сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

за останні 130 років
31 січня:
МАКС: 11.6° (2002)
МІН: -20.5° (1987)

Народний прогноз погоди:

31 січня вшановується пам’ять святителя Афанасія і Кирила. Цей день називали “Панас Ломоніс”, оскільки стояли люті Афанасієві морози: “Ломоніс морозить ніс”, “Прийшов Панас Ломоніс — бережи щоки та ніс”. Якщо цього дня був пурпуровий захід сонця, то на ранок очікували великого снігопаду, морозу і вітру. Погоду передбачали і ворони: якщо вони летіли зграями, слід було готуватись до сильних морозів.

peredplata