У ДТП на Тернопільщині загинули троє студентів: поверталися з відпочинку у Буковелі

На Тернопільщині пізно ввечері 19 лютого сталася моторошна аварія. Автобус, який віз співробітників IT-компанії з відпочинку у Буковелі, перекинувся на мокрій дорозі. Внаслідок аварії загинули троє молодих людей – студентів.

Поверталися із Буковеля

Трагедія сталася на трасі Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль під час в’їзду до села Стара Брикуля. Близько 22:30 19 лютого автобус Neoplan, який віз співробітників IT-компанії з відпочинку у Буковелі до Тернополя, з’їхав у кювет і перекинувся.

В аварії загинули троє людей – усі студенти Західноукраїнського Національного університету. Це 22-річний Мар’ян Мисак, 22-річний Олег Максимов та 21-річний Олег Рачук.

 

Вчив англійську в Америці

Мар’ян Мисак родом із села Кропивник Калуського району Івано-Франківської області. Він навчався на 1 курсі магістратури університету за спеціальністю “Комп’ютерні науки”.

Нам вдалося зв’язатися з мамою Мар’яна – Тетяною. Вона розповіла, що загиблий був середнім сином, у неї троє дітей.

“Мар’ян навчався у нашій школі в Кропивнику. Йому дуже добре давалася англійська мова, він любив цей предмет. Йому пощастило з вчителькою англійської мови Ольгою Богданівною, вона помітила його здібності та підштовхнула його до вивчення англійської. Він брав участь в олімпіадах, отримував дипломи. У 10-му класі він потрапив у програму Flex (безкоштовне навчання у США для старшокласників) і цілий рік жив та навчався у школі в Америці”, – згадує мама.

 

Зі США Мар’ян повернувся дорослішим, більш самостійним, вже вільно розмовляв англійською. Там він навчився грати у великий теніс. А в школі він завжди грав у волейбол та баскетбол.

Після закінчення школи він вступив до університету у Тернополі та почав вивчати програмування.

“Крім навчання, він працював. Спочатку влаштувався в американську логістичну компанію у Тернополі, а потім перейшов уже до IT-компанії. З нею вони й їздили до Буковеля”, – каже мама.

Про те, що Мар’ян поїде в гори, мама не знала, він був уже дорослою і самостійною людиною, жив в іншому місті. А про те, що син загинув, їй повідомила дівчина телефоном.

Загинули інженер та юрист

В аварії загинув ще один студент-айтішник, Олег Максимов із Підволочиська Тернопільської області. Він навчався на 4 курсі факультету комп’ютерних технологій за спеціальністю “Інженерія програмного забезпечення” ЗУНУ.

Він також підробляв у цій же компанії що і Мар’ян. Однокурсники розповідають, що Олег побував у багатьох країнах. Він захоплювався катанням на сноубордах, грав у шахи та настільний теніс.

Ті, хто був знайомий із Олегом, кажуть, що багато чого йому давалося дуже легко. До того ж він був працьовитим і мав гарне почуття гумору.

Ще один загиблий Олег Рачук навчався на 1 курсі магістратури за спеціальністю “Правоохоронна діяльність”. Олег родом із міста Ланівці Тернопільської області. У поїздці він опинився завдяки своїй дівчині, яка працює у цій IT-компанії.

 

Водій просив пробачення

54-річного водія автобуса суд заарештував на 60 днів із можливістю внести заставу у 402 тис. грн. Відкрито досудове розслідування за ч. 3 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі двох та більше осіб. Винному загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

У залі суду водій вибачався перед батьками загиблих хлопців. Говорив, що він сам батько чотирьох уже дорослих дітей.

У поліції кажуть, що водій не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та перекинувся. Окрім трьох загиблих, четверо пасажирів перебувають у лікарні, один з них у тяжкому стані.

https://news.obozrevatel.com/ukr/society/u-dtp-na-ternopilschini-zaginuli-troe-studentiv-povertalisya-z-vidpochinku-u-bukoveli.htm

peredplata