Погода на Буковині 17 лютого

 

Хмарно.
Вночі без істотних опадів, вдень невеликий мокрий сніг, в західних областях мокрий сніг та дощ.
Вітер південно-східний з переходом на західний, 5-10 м/с.

У Карпатах, на сході та північному сході країни на дорогах подекуди ожеледиця.

Температура на Лівобережжі вночі 5-10° морозу, у східних областях до 14°, вдень 0-5° морозу; на решті території вночі від 1° тепла до 4°морозу, вдень 1-6° тепла, в південній частині, Львівській та Волинській областях 3-8° тепла, на Одещині до 11° тепла.

У Чернівецькій області сьогодні, 17 лютого, вночі температура +1 +2 градусів, вдень +9 +10 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер західний 5-10 м/с. У Чернівцях протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

за останні 130 років
17 лютого:
МАКС: 10.1° (1950)
МІН: -18.4° (1993)

Народний прогноз погоди:

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Миколи Студійського. Відсьогодні починалися звірині (вовчі) весілля, тому святого Миколу Студійського називали “вовчим сватом”. Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому — стоять сильні морози, та йде сніг: “На Миколу Студеного снігу навалить гору”. Ці морози називаються миколиними. Наші пращури 17 лютого звертали увагу на ялинкові гілки: якщо довгі сухі гілки згинаються — буде заметіль, а якщо випрямляються — на сприятливу погоду.

В Україні очікується потепління та сильні опади. Про це попередив народний синоптик Станіслав Щедрін.

За його даними, сьогодні по всій території Польщі очікується складна погода з сильними опадами. “А вже вдень 18 лютого негода дістанеться України”, – сказав він.

За прогнозом Щедріна, завтра у нас по всій країні пройдуть сильні опади змішаної фази, але водночас очікується й різке потепління.

peredplata