На Україну сунуть сніг та заморозки: синоптик попереджує про різку зміну погоди

Доведеться ще померзнути.

Синоптик Станіслав Щедрін повідомив, що на Україну насувається суттєве похолодання. З вівторка, 28 березня, у більшості областей ймовірні дощі та навіть сильні снігопади.

Про це синоптик написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, така погода може протриматися майже тиждень – до 3 квітня.

Згідно з прогнозом Щедріна, негода може оминути лише південні та східні області України. Водночас в інших регіонах подекуди сніговий покрив зросте до 14-17 см. А 28 березня варто очікувати сильні зливи з грозами та шквалами.

Крім того, як зазначив синоптик, у більшості областей буде вітряно. За даними Щедріна, таку погоду спричинить надходження ряду активних циклонів з заходу.

“З 28 березня по 3 квітня по всій Україні очікується значне похолодання. Скрізь, крім південних та східних областей, пройдуть дощі з переходом в сильний сніг, подекуди сніговий покрив зросте до 14-17 см”, – йдеться у повідомленні.

За даними метеорологічного сайту Ventusky 28 та 31 березня снігопади варто очікувати по всій території України, крім сходу та півдня. Найбільш сніжно 28 березня буде у Львівській та Рівненській областях. Також опади прогнозуються у Тернопільській, Хмельницькій та Житомирській областях. Не омине сніг і столицю України – Київ.

Протягом наступних двох днів погода буде більш-менш сухою, а вже 31 березня в Україну знову повернеться сніг.

За даними сайту Gismeteo, з 28 березня у низці областей прогнозуються нічні морози. Зокрема у центрі та на заході України очікується до -3 градусів, удень буде +3…+6. Також передбачається невеликий сніг.

peredplata