Такого літа ми ще не мали: синоптики зробили неочікуваний прогноз погоди на три місяці

Цьогорічна весна не особливо прихильна до українців. Часті дощі та прохолодна погода не дають можливості насолодитися сповна весною. Але якими температурними показниками потішить нас літо? Синоптики підготували докладний прогноз, пише НП.
Метеорологи прогнозують, що влітку 2023 року буде прохолодно, без опадів і різких стрибків температур. У більшості регіонів країни стовпчики термометрів вище 29 градусів не піднімуться.
Яка погода буде в червні 2023
Перший місяць літа, згідно з прогнозом синоптиків, буде типовим літнім місяцем, але все ж таки температура повітря очікується на 2 °С нижче середніх показників за останні десять років. Протягом місяця температура повітря коливатиметься від 15 до 27 °С тепла.
Що стосується дощів, то, ймовірно, буде кілька днів з опадами. Варто зазначити, що найвищу температуру на поверхні ґрунту було зафіксовано 29 червня 1967 року на метеостанції Чаплине (Дніпропетровська область). У той день поверхня розжарилася до 71°С.
Яка погода буде в Україні у липні 2023
У липні погода буде сухою та сонячною, з невеликою кількістю опадів у першій декаді місяця. Також слід зазначити, що середня температура у липні буде трохи нижчою, ніж минулого року. Стовпчики термометрів піднімуться до 16-28 ° С тепла. H
Для порівняння, максимальна температура повітря в Україні була зафіксована 20 та 21 липня 2007 року у м. Вознесенськ (Миколаївська область). Стовпчик термометра піднявся цього дня до позначки +41,3°С.
Але таких аномально високих температур нинішнього липня синоптики не прогнозують.
Яка погода буде в Україні в серпні 2023
А ось серпень нам обіцяють спекотним та посушливим. Висока температура повітря може зберігатись до кінця місяця. Синоптики прогнозують, що опади будуть лише один день місяця. Температура повітря очікується в межах 12 – 29 °С тепла.
Підсумовуючи, можна сказати, що середня температура літнього сезону буде нижчою на 3 °С, ніж торік. Але точний прогноз зробить час, поки це лише припущення та метеорологічні розрахунки.
повний текст читайте тут: https://slovo.news/post/101240?fbclid=IwAR3PzqYvAB__jTwpiWC3I4ugqE72Yx-MfdW1eBn6bqmST3CipIGSDMRlTIg

peredplata