Температура різко впала, а хуртовина продовжується: в Україну прийшла справжня зима зі снігом

Піп Іван Чорногорський – одна з найвищих вершин українських Карпат на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей

Цими вихідними більшість українців відчула, що таке справжня осінь – з поривчастими вітрами та зливами.

Але також невелика частина нашої країни вже й відчула всю силу зми на собі. І хоч різні синоптики попереджали особливо не чекати від цієї зими погоди, але сніжком все-таки присипало.

В Україні розпочинається справжня зима, адже Карпати вже сильно засипали снігом. Про це повідомляє Чорногорський гірничо-пошуково-рятувальний пост у Фейсбук.

Станом на 09:00, 12 листопада 2023 року на горі Піп Іван Чорногорський тривала хуртовина. Північний вітер сягав 4-7 м/с, а температура повітря становила -6 градусів. У горах оголосили штормове попередження.

 

 

Публікація Чорногорського гірського пошуково-рятувального посту

Публікація Чорногорського гірського пошуково-рятувального посту
 

 

Піп Іван Чорногорський – одна із найвищих вершин українських Карпат на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей з висотою 2020,5 м.

Тиждень для українців розпочався з похолодання і навіть подекуди пролітав сніг.

 

Якщо на вихідних це були Карпати, то пізно ввечері 12 листопада сніжинки посипалися і на Київщині. в Ірпінь. Ось такий різкий настання зими накрив українців і, звичайно ж, багатьом важливо знати, коли країну накриють снігопади. Це можна дізнатися завдяки сервісу Ventusky.

Погода на 17 листопада

Вдень прихід похолодання із мокрим снігом спочатку відчують на собі лише мешканці Вінницької, Житомирської та Кіровоградської областей.

А ввечері мокрий сніг очікується у Карпатах, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Одеській та Черкаській областях.

Вже до ночі дощі із мокрим снігом синоптики обіцяють майже по всій території правобережної України. Найбільше опадів припаде на центральні регіони.

Погода на 18 листопада

Вранці снігова погода прогнозується майже у всіх областях України. Опадів не очікується в Одеській, Херсонській та західних областях, а також у Криму. Вдень опади у вигляді мокрого снігу переважатимуть у більшості регіонів. Відносно суха погода буде лише у центральних та південних областях.

Увечері 18 листопада дощі із мокрим снігом синоптики прогнозують у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Рівненській областях. В інших регіонах України очікується суха погода із поривами вітру.

Нагадаємо, що температура різко впала , а хуртовина продовжується: в Україну прийшла справжня зима зі снігом.

Раніше ми повідомляли, що мороз до -11 та трохи снігу: синоптики розповіли, якою буде погода в Україні вже скоро, коли чекатиме на холод.

peredplata