Відзавтра на Буковині очікується снігопад та заметілі: чи готові екстрені служби до роботи з’ясовували у будинку з левами

Екстрені служби до роботи в умовах погіршення погоди готові. Провели засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

За повідомленням Чернівецького обласного центру з гідрометеорології, починаючи з 7 січня очікується дощ з мокрим снігом, а ввечері 7 та вночі 8 січня буде значний снігопад, пориви вітру, хуртовини та снігові заметілі. Температура повітря опуститься до -11-16 морозу, а в горах до -20. Тому надзвичайники, шляховики, правоохоронці та інші служби готуються до роботи у посиленому режимі.

Пункти незламності будуть переведені з режиму готовності до цілодобової роботи. Там можна зігрітися, зарядити телефон, скористатися інтернетом та випити чаю. Всі пункти забезпечені генераторами. Також у Чернівецькій області є 30 медичних закладів, що мають пункти обігріву. У них можна звернутись по огляд лікарів, у разі переохолодження. Мапа з розташуванням “Пунктів незламності” доступна в застосунку “Дія”. Її можна завантажити для перегляду офлайн.

🗺З актуальним переліком “Пунктів незламності” можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/noxqc

peredplata