Бабак Тимко Третій передбачив теплу та ранню весну

Бабак Тимко Третій передбачив теплу та ранню весну

Бабак Тимко
Фото з відкритих джерел

День бабака — традиційне народне свято в США і Канаді, що відзначається щорічно 2 лютого і яке успішно \”взяли на озброєння\” в Україні. Вважається, що цього дня потрібно спостерігати за бабаком, що вилазить зі своєї нори. За його поведінкою можна судити про близькість настання весни.
Вже відомо про прогноз харківського бабака Тимка на 2018 рік. Як повідомляє у Facebook журналіст \”UA: Перший\” Слава Мавричев, бабак-провісник напророчив теплу та ранню весну.

Як пише \”Depo: Харків\”, церемонія пробудження Тимка Третього відбулася на біостанції Харківського національного університету ім В. Каразіна. Бабак не побачив своєї тіні, оскільки була хмарна погода.

Пізніше пролунав переклад \”передбачення\” бабака у виконанні наглядача, професора біологічного факультету ХНУ ім В. Каразіна Віктора Токарського. За його словами, в прогнозі сказано, що тепла весна настане через шість тижнів.

Тимка також запитали, чи є життя на Марсі, на що той двічі \”відповів\” \”Ні\” й один раз \”Так\”. Тимко Третій – син бабака Тимка Другого, який раніше \”пішов на пенсію\”.

peredplata