На Буковині від удару блискавки загинули двоє людей: що відомо на цей час

Двоє мешканців Чернівецької області загинули внаслідок удару блискавки.

Очевидці трагедії розповіли про побачене, йдеться у сюжеті телеканалу 112.
За словами людей, загиблими виявилися 61-річний тесть зі своїм 37-річним зятем, які випасали худобу неподалік села Вашківці Сокирянського району. Коли почалася шквальна злива, чоловіки накрилися захисними плащами. В цей момент їх вразила блискавка. Від удару обоє загинули на місці.

Василь Гончарук, очевидець: 

“Вони сиділи накриті, ті рибаки. Ті тоже десь там накриті сиділи. І видно по телефоні чи говорили, чи шо, і, тут каже, коли молнія вдарила, червона така, ну, заграва. Ми, каже, тільки подивилися, тут дивимся, вони розлетілися в сторони. І, цей самий, як дим пішов. Але то не дим, то видно дощ пішов, то наверно пара пішла. Бо знаєш гаряче пішло туди”.

На місце викликали швидку, правоохоронців та електриків. Перш ніж підійти до загиблих, усе село відключили від електропостачання. Місцеві припускають, що спершу блискавка влучила у 37-річного чоловіка, який користувався телефоном. Від удару йому розірвало одяг, на тілі були обгорілі сліди.

Валерій Романенко, Вашковецький сільський голова: 

“Найбільш вірогіднішою версією є та, що вони стояли поблизу один одного, рядом і молодший із них, в той момент розмовляючи по телефону, в тому момент отримав ураження струму, і через дугу отримав ураження і його напарник”.

Загиблі жили на одному подвір’ї у будинках напроти. Сусіди кажуть, найбільше чоловіки любили свою сім’ю. За кілька годин до зливи батько замінив на пасовищі старшу доньку, яка пасла корів разом із дідусем. Окрім неї, у чоловіка залишилися дружина та ще двоє маленьких дітей.

Людмила Балан, сусідка: 

“Старша дєвочка знає. А меншим двом не сказали. Там хлопчик в першому класі. Такий маленький, да. А дівчинка у четвертому, Лізочка Такого батька, як він нема ніде. І це було трагедія. А для цієї жінки, вона доста того, що чоловіка потєряла, ще й тата. Тато тоже: прибіг через город. Прибіжить, щось поможе, то діточок туда взяв, то сюда взяв. Всьо разом. У них було всьо на одній волні”.

Тіла загиблих госпіталізували до Сокирянської центральної районної лікарні для проведення судово-медичної експертизи. У поліції з’ясовують усі обставини трагедії.

Руслан Гуцул, заступник начальника Сокирянського відділення поліції:

“На тілі потерпілих були виявлені опіки, характерні при враженні струмом. А також на грудях одного з них мобільний телефон. Тіла померлих направлено на проведення судово-медичної експертизи. За попередньою версією, один із потерпілих під час враження блискавки користувався мобільним телефоном. За фактом смерті потерпілих Сокирянським відділенням поліції розпочате кримінальне провадження за пунктом другим частини першої статті 115 кримінального кодексу України. Про вбивство двох і більше осіб. На даний час досудове розслідування триває”.

Тіла загиблих знайшли приблизно у 50 метрах від опори високовольтних ліній. Фахівці кажуть, якби чоловіки перебували у зоні захисної дії ліній електропередач – трагедії можна було б уникнути.

Для місцевих мешканців ураження чоловіків блискавкою стало шоком. Такий випадок у цій місцевості стався вперше.

peredplata