Засуха і пекельна спека: синоптики попередили про аномальну погоду.

Україну чекають небезпечні зими і екстремальне літо

Засуха і пекельна спека: синоптики попередили про аномальну погоду

 

 

В той час, як на думку синоптиків, аномальна спека перетворить Європу до кінця століття в пустелю, незворотні зміни клімату призведуть також до того, що континент, у тому числі й Україну, в майбутньому чекають небезпечні зими і екстремальне літо.

Як пише Worldatlas.com, згідно з дослідженнями, в майбутньому нас очікують посухи, повені і пекельна спека, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Оскільки температура підніметься вище середнього світового рівня, в Арктичному морі і Гренландії буде менше льоду, менше районів вічної мерзлоти, а також буде підвищений ризик втрати біорізноманіття, і життя тих, хто живе в Арктиці, буде в небезпеці”, – стверджують автори дослідження.

Наукові дослідження повідомляють про збільшення кількості спекотних днів і жарких ночей, а також сильних хвилях тепла.

“Прибережні регіони будуть мати більш високу температуру поверхні моря, і багато морські види будуть мігрувати в північних частинах моря, що призведе до збільшення мертвих зон”, – пояснює автор публікації.

Також видання пише, що зими в таких умовах стануть набагато небезпечніше, з точки зору природних катаклізмів. На думку синоптиків, гірські райони будуть відчувати більш високі температури, змушуючи тварин і рослини мігрувати на більш високі висоти, піддаючи небезпеки їх види. А в середземноморському регіоні очікується більше посух, лісових пожеж і дощів.

Нагадаємо, що в суботу, 21 березня, в Україні очікується прохолодна і дощова погода у зв’язку з наближенням антициклону “Юрген”.

peredplata