Саакашвілі потрібен Зеленському та Єрмаку, щоб прикрити капітуляцію на користь Путіна, – Піонтковський.

Президент Грузії у 2004-2013 роках Міхеіл Саакашвілі не повинен погоджуватися на пропозицію команди Зеленського зайняти посаду віцепрем’єрміністра з питань реформ, оскільки в такий спосіб чинна українська влада намагатиметься “прикрити капітуляцію” в інтересах Кремля

З такою заявою політолог Андрій Піонтковський (Вашингтон, США) виступив в етері програми “Студія Захід” з Антоном Борковським, яка 25 квітня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

“Саакашвілі беруть, щоб він своєю репутацією рефоратора і борця, супротивника Путіна прикривав політику капітуляції перед Путіним”, – упевнений він.

“Міхеіл Ніколозович, не губіть свою політичну кар’єру і своє ім’я в такому сумнівному заході”, – звернувся Піонтовський особисто до Саакашвілі.

Основні рішення все одно й надалі прийматимуться президентом Володимиром Зеленським та керівником його офісу Андрієм Єрмаком. Йдеться про втілення в життя небезпечних для України домовленостей з Путіним щодо Донбасу, додав експерт.

“Я особисто знайомий з Міхеілом Ніколозовичем Саакашвілі, я завжди підтримував його. Більше того, я більше скажу: у мене єдиний паспорт, той, який у мене зараз є, це паспорт Грузії, я громадянин Грузії. Мені Саакашвілі своїм указом, мені і ще кільком російським громадянам, дав (грузинське громадянство – ред.) в 2006 році, коли ми виступили проти грузинських погромів (в Росії – ред.). Були такі. Грузин на вулицях зупиняли. Вчителів змушували давати списки грузинських школярів тощо.

 

Міхеіл Ніколозович, почуйте мене. Я б хотів як громадянин Грузії закликати відмовитися від цієї чаші з отрутою, яку йому підносять, пропонуючи стати віце-прем’єром України з реформ. Вибачте, з яких реформ? Міхеіл Ніколозович йде віцепрем’єром до прем’єра, який є ставлеником Ахметова, а призначає його туди президент, який є ставлеником Коломойського. Які реформи Ви збираєтеся робити, Міхеіл Ніколозович, з Ахметовим та Коломойським?”, – зазначив Піонтковський.

При цьому, за словами політолога, Коломойський попередньо згоден з майбутнім призначенням Саакашвілі, про що свідчать заяви близького до нього народного депутата від фракції “Слуга народу” Олександра Дубінського.

“Він вже виступив кілька разів з дуже захопленими відгуками про призначення Саакашвілі. Тобто це погоджено з Коломойським”, – підкреслив Піонтковський.

https://espreso.tv/news/2020/04/26/saakashvili_potriben_zelenskomu_ta_yermaku_schob_prykryty_kapitulyaciyu_na_koryst_putina_piontkovskyy

 

peredplata