У Чернівцях відновлюють роботу продуктові ринки

У Чернівцях відсьогодні відновлюють роботу продуктові ринки, на яких дотепер була встановлена заборона торгівлі у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Рішення про надання дозволу роботи продовольчих ринків міста під час карантину ухвалив виконавчий комітет міськради учора, 27 квітня після акції протесту чернівецьких підприємців.

Рішення передбачає, що торгівля продуктами харчування здійснюватиметься за умови забезпечення персоналу та відвідувачів засобами захисту, зокрема, респіраторами або захисними масками, в тому числі, виготовленими самостійно. У приміщенні не має бути більше одного відвідувача на 10 кв.м. площі, також мають бути дотримані інші санітарні та протиепідемічні заходи.

Також, рішенням передбачено обмеження роботи на продовольчих ринках міста та тимчасове припинення торгівлі на ринках з 20:00 до 4:00.

Контроль за виконанням рішення покладено на департамент розвитку міськради.

Сьогодні у Чернівцях відновлюють роботу продуктові ринки

Водночас генеральний директор Калинівського ринку Ігор Маслянчук  повідомив, що підприємці ще в понеділок почали готуватися до відновлення роботи ринку.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19.

peredplata