Почнуться аномалії: синоптик налякала прогнозом на літо 2020.

Прогноз погоди на літо 2020 сильно здивує українців.

Метеоролог Віра Балабух пояснила, чого очікувати від мінливої погоди і як на прогноз вплине глобальне потепління і інші метеорологічні процеси.

Вона впевнена, з-за нового процесу цього літа українці можуть відчути істотне зниження температури.

“Тенденція глобального потепління у світі продовжується. Нинішнє літо може бути теплим і досить сухим, але зараз з’явився інший процес, який відкоригує цей прогноз – це суттєве зниження температури в районі течії Гольфстрім. Воно відіграє надзвичайно велику роль у циркуляції атмосфери. Особливо Європи і Америки. Атлантика для нас є кухнею погоди, від неї залежить, які саме процеси будуть переважати, і які повітряні маси надійдуть”, – розповідає метеоролог.

Також Віра Балабух зазначила, що це тільки початок серйозних змін і в наступні роки світ чекає все більше погодних аномалій.

“Погодні тенденції останніх років збережуться. В середній і довгостроковій перспективі вони навіть посиляться, тому що все це відбувається в дуже великих масштабах. В Арктиці почали танути льодовики, про що свідчить ті ж 33 в Якутії. Світ чекають посухи, аномальні температури, шквали та зливи”, – підсумувала експерт.

peredplata