Погода на 12 червня для всієї України – грози з дощем зваляться на голови українців.

 

Погода в Україні недовго буде спекотною

 
 

погода в Україні, фото pxhere

 

У п’ятницю, 12 червня, майже на всій території України погода буде спекотною. При цьому на Заході та Півдні країни пройдуть грозові дощі. Також варто чекати на поривчастий, місцями шквальний вітер.

Найтепліша погода в східних регіонах, зокрема в Донецькій, Харківській та Луганській областях. Там стовпчики термометра покажуть до +35 градусів. Про це йдеться в повідомленні Укргідрометцентр.

Трохи прохолодніше буде на Заході, особливо в Закарпатській області. Там температура повітря коливатиметься від +24 до +26 градусів.

Послаблення спеки можливо вже в неділю, а завтра локальні дощі можуть допомогти легше дихати мешканцям та навколишньому середовищі Півдня, повідомляє синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

 
 

У Києві в п’ятницю погода обіцяє бути спекотною й сухою. Вдень температура повітря становитиме до +32 +34 градуси.

 
 

Народний прогноз погоди в Україні

12 червня відзначається день пам’яті преподобного Ісаакія-сповідника. З давніх часів до нас дійшла традиція на день Ісаакія саджати боби. Наші пращури спостерігали за павуками: якщо павуки посилено працюють у цей день, значить погода буде мінятись. У цей час цвітуть шипшина і жасмин.

 

 
погода на 11 червня, скріншот з сайту Укргідрометцентр
 

 

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температури. І такі температурні гойдалки українці будуть 

peredplata