Керівник Офісу президента летить до Парижа… без залучення до цього візиту МЗС

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Блюсселя:

-Але перед поїздкою до Франції за вказівкою того ж керівника Офісу президента України Андрія Єрмака було звільнено з посади посла України у Франції Олега Шамшура.

Дуже дивно і цікаво, чим це Олег Шамшур не догодив Андрію Єрмаку? Олег Шамшур представник команди Бориса Тарасюка. Має блискучу освіту і досвід роботи на дипломатичних посадах за кордоном. Чудово володіє французькою, англійською. У симпатіях до Росії помічений не був.

Тепер щодо складу делегації, яка вирушила до Парижа. Звісно, що попереду колони Андрій Єрмак, далі міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, заступник керівника Офісу глави держави Ігор Жовква та радник Президента України Руслан Демченко.

Жодного дипломата, жодного представника МЗС! Чому міністерство закордонних справ останнім часом повністю ігнорується у вирішенні конфлікту на Донбасі? Не потрібні зайві “вуха”? Чомусь згадався візит Єрмака і Зеленського в Оман.

Це ненормально, коли під час зустрічі наших урядовців найвищого рівня (міністр оборони) з найближим оточенням президента Франції відсутні українські дипломати.

А президент тим часом заліг на 14 діб на самоізоляцію у зв’язку з зараженням коронавірусом його дружини Олени Зеленської. Якась містика.

Як вам таке подобається?

Світлина від Rostyslav Demchuk.

peredplata