Школярі Буковини відпочиватимуть увесь січень

Управління освіти Чернівецької міської ради про навчання, канікули, харчування6

Днями відбулася нарада, крайня цього року, директорів закладів загальної середньої освіти Чернівецької громади.

На нараді насамперед обговорили терміни зимових канікул для школярів Чернівецької громади.

🟢Заклади завершать навчання максимум 30 грудня – відповідно до структури закладу, яка була затверджена на початку навчального року. Відтак у січні є зимові канікули – теж у кожному закладі по-різному, в когось до 9 січня, в когось до 16-го ( хто не йшов на осінні канікули).

🟢Після канікул, у всіх закладах, навчання із січня переноситься на травень-червень. Отож, учні відпочиватимуть весь січень.

🟢Начальниця управління освіти Ірина Ткачук також обговорила з директорами скарги та зауваження, які надходять від батьків. І зауважила, що окрім затверджених рекомендацій, вона також особисто просить організувати у січні для 11-класників консультацій з підготовки до ЗНО.

🟢Також на нараді йшлося про харчування у школах. Зауважувалося, аби у закладах відповідально враховували кількість дітей пільгових категорій, адже їх кількість збільшується. А загалом діти у закладах повинні харчуватися, незважаючи, що зараз складно і самим закладам, і приватним підприємцям.

🟢Йшлося на нараді і про проведення уроків в період відключення світла. Начальниця управління нагадала, аби вчителі, які проводять заняття дистанційно, розміщували уроки на відповідних платформах, аби учні, які не змогли під’єднатися, могли їх потім бачити.

peredplata