Двоє членів НАЗЯВО Віктор Бондаренко та Юрій Дудник заявили про готовність скласти свої повноваження

Двоє обраних членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Віктор Бондаренко та Юрій Дудник складуть повноваження членів НАЗЯВО на першому його засіданні.
Про це вони офіційно заявили у листі до Кабінету Міністрів України, Комітету ВР з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, Спілки ректорів ВНЗ.

Двоє членів НАЗЯВО Віктор Бондаренко та Юрій Дудник заявили про готовність скласти свої повноваження

Зокрема, у листі йдеться про те, що перший склад НАЗЯВО сформовано відповідно до Закону України «Про вищу освіту» колективами та студентами вишів усіх форм власності, роботодавцями, НАН та галузевими академіями.
У той же час до складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти були висловлені низка зауважень та побажань з боку керівництва Міністерства освіти і науки та профільного комітету Верховної Ради України, зокрема, щодо Віктора Бондаренка та Юрія Дудника.
«Якщо наша присутність у складі Національного агентства є єдиною перешкодою щодо початку його роботи, то офіційно інформуємо про свою готовність скласти повноваження членів Національного агентства на першому ж його засіданні заради урегулювання цієї штучної, на нашу думку, ситуації», – наголошують автори листа.
За їхніми словами, такий складний у моральному відношенні крок стосовно освітян, які висловили їм високу довіру, дозволить призначити в установленому порядку обране керівництво та розблокувати роботу агентства.
Нагадаємо, що 6 липня, відбулося обрання кандидатур на посаду голови та заступників Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. У виборах взяли участь 21 з 25 членів НАЗЯВО. За результатами голосування члени НАЗЯВО рекомендували Уряду призначити головою нацагентства завідувача кафедри педіатрії Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора медичних наук, професора Олександра Волосовця.
Також члени нацагентства обрали заступників Голови, яких рекомендуватимуть на затвердження Кабміном. Зокрема, заступниками обрано завідувача кафедри фінансів Київського національного торговельно-економічного університету Ігоря Чугунова; кандидата політичних наук, доцента Ірину Климкову; доктора фізико-математичних наук, доцента Сергія Храпатого; завідувача кафедри геофізики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергія Вижву.
Відповідно до закону, члени НАЗЯВО зробили подання на Уряд, який і має призначити на посади голову та його заступників офіційно.
Проте, до сьогоднішнього дня процес призначення керівництва НАЗЯВО затягується.

peredplata