На Буковині – тиждень протидії булінгу

Впродовж нинішнього тижня фахівці Головного територіального управління юстиції у чернівецькій області разом із відомими буковинцями, освітянами та психологами розповідають школярам про те, що  таке булінг, як захистити себе від агресії інших та що роботи, якщо стали жертвою цькування. Булінг – це агресивне ставлення одних дітей до інших. За опитуваннями 2017-го року від UNISEF 67% дітей в Україні зустрічалися  з цим явищем. З них 40% вирішили нікому про це не розказувати. А 44% спостерігачів ігнорували булінг, тому що їм було страшно за себе.Дівчатка частіше відчувають психологічний тиск, а хлопці ж частіше стають жертвами фізичного насильства.Розпочали кампанію «Стоп булінг!» у Чернівцях  із правової години з учнями чернівецької загальноосвітньої школи №38 та вихованцями спортивного карате клубу «Максимум». Ініціативу «СтопБулінг»  підтримали Юлія Желєзко – Майстер спорту, І дан карате (WSKF), суддя категорії В UKF, чемпіонка та призерка чемпіонатів та кубків України, багатьох міжнародних турнірів) та переможець багатьох національних турнірів, чемпіонатів України та представницьких міжнародних змагань, (I дан карате (WSKF), Кандидат у майстри спорту Микола Мельничук.  Година спілкування на тему: «#булитинекруто» відбулася і у Чернівецькій загальноосвітній школі №27.  Про булінг із її учнями говорили фахівці юстиції  та Майстер спорту з боксу Олександр Погодін. Дітям порадили:

– розвивати себе, бути сильними особистостями, адже таким людям  немає потреби самостверджуватися за рахунок іншого.

– більше  спілкуватися з батьками, незважаючи на їхню зайнятість. Тато чи мама – найближчі люди, які  вислухають, підтримають, порадять та допоможуть у  будь якій ситуації.

– не замикатися, а говорити про свої проблеми.

Отримати більше інформації можна за номером гарячої лінії Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України)

Зупинемобулінг разом!

Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області

 

peredplata