В ЧНУ готуватимуть фахівців із дорожніх спеціальностей

Укравтодор і Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича працюватимуть разом на розвиток дорожніх спеціальностей.

«Велике будівництво – це системний проєкт, який розпочинає масштабне відродження інфраструктурної сфери в України. Однак самого лише бажання та грошей замало – ми маємо вкладати у людей, формувати нову еліту будівельних спеціалістів. І ми вже робимо перші кроки у цьому напрямі. У травні ми запустили проєкт «Дороги та робота», який не лише допоміг працевлаштувати більше 14 500 дорожніх спеціалістів, але й доступно розповідає українцям про те, як стати дорожником. Для підвищення престижності професії та забезпечення соціальних гарантій ми звернулися до дорожніх компаній, які зобов’язалися утримувати заробітну плату дорожникам не менше 9 670 гривень, забезпечувати медичне страхування та офіційне працевлаштування. 31 серпня підписали Меморандум з Чернівецьким національним університетом. На його основі запускаємо підготовку фахівців, яких наразі не вистачає на ринку праці. Додатковий акцент робимо на практичній частині навчання, а також плануємо проводити спільні наукові дослідження», – розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Роман Петришин запевняє, що університет, як центр вищої освіти і науки Буковини та регіону, готовий у рамках взаємовигідного співробітництва з Укравтодором долучитися до підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері дорожнього будівництва, у яких, наразі, є суттєвий дефіцит на ринку праці.

У рамках Меморандуму планується співпрацювати у напрямі підготовки фахівців за такими спеціалізаціями:

  • проєктно-вишукувальні роботи;
  • інженери технічного нагляду;
  • аудит безпеки дорожнього руху;
  • транспортне моделювання та організація діяльності балансоутримувача автомобільних доріг (державна служба).

Ознайомитись з текстом Меморандуму можна за посиланням: http://bit.ly/MemoCherniv

peredplata