ЗНО на Буковині

Сьогодні, 1 лютого, в Україні стартує реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання
Триватиме вона до 5 березня❗️
Випускники закладів загальної середньої освіти будуть складати ЗНО з п’яти предметів, які зможуть обрати із 12 представлених.
Обов’язковим є тестування з української мови або української мови і літератури. Інші ж дисципліни, а саме математика, історія України, географія, біологія, хімія, фізика, англійська, французька, німецька та іспанська мови, – на вибір.
– Відповідно до наказу МОН, випускники, що завершують у 2021 році школу та планують продовжити навчання у закладах вищої освіти, зможуть самостійно обрати, яке ЗНО складати: з української мови і літератури, або лише з української мови. Для вступу на більшість спеціальностей у вишах достатньо тестування з мови. Абітурієнти, що будуть здобувати гуманітарний фах, мають складати ЗНО з обох предметів, – пояснила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації

Ірина Ісопенко

.

До 30 квітня 2021 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.
📌 Основна сесія ЗНО триватиме з 21 травня до 15 червня:
▪️21 травня – хімія;
▪️24 травня – іспанська, німецька, французька мови;
▪️25 травня – англійська мова;
▪️28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту);
▪️1 червня – українська мова, українська мова і література;
▪️4 червня – історія України;
▪️7 червня – фізика;
▪️10 червня – біологія;
▪️15 червня – географія.
Інформація про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів з’явиться на персональних сторінках учасників тестування до 30 червня 2021 року.
Крім того, Ірина Ісопенко розповіла, що державна підсумкова атестація 2021 року також відбудеться у формі ЗНО. Обов’язковими є українська мова та математика. Третім предметом може бути історія України або іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська мова – за бажанням учня). Четверту дисципліну можна вибрати з переліку: історія України або іноземна мова, фізика, біологія, хімія географія.
Оцінювання результатів ЗНО проводиться за 200-бальною шкалою, а ДПА – 12-бальною.
Аби стати учасником ЗНО-2021, необхідно скористатися сервісом «Зареєструватися», що розміщений на сайті Українського центру оцінювання якості освіти 👉🏼 https://zno.testportal.com.ua/registration
Тут також можна переглянути відеоінструкцію, з якої випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів освіти і коледжів дізнаються про те, на що варто зважати до, а також під час реєстрації.
Міністерство освіти і науки України
📣 Стежте за актуальною інформацією у Telegram 👉🏼 Твоя Буковина https://t.me/your_Bukovyna
Немає опису світлини.
 
 
 
 
 

peredplata